O lună fără violuri, incendii sau accidente cu victime, mame care își plâng copiii și alte nenorociri

7

ziarÎn luna februarie, publicația ziarpiatraneamt.ro a demontat mitul conform căruia nu se poate face presă dacă nu oferi cititorilor cuțite în cap, babe violate și creier pe parbrize.

O lună de zile ziarpiatraneamt.ro a refuzat să publice știri negative, 99% dintre articole fiind pozitive. Într-adevăr, este de o mie de ori mai greu să faci presă pozitivă, dar nu imposibil. Într-adevăr, este afectat și rating-ul, dar nu atât de grav.  Într-adevăr, treaba asta cu presa ce publică articole predominant pozitive nu e o cale pentru oricine, deoarece mulți ar da faliment, neavând capacitatea de a compensa rating-ul oferit de nenorociri, dar asta este… Oricine poate dărâma o casă, dar nu oricine poate construi una.

Concluzia trasă de redacția noastră este aceea că presă poate fi și altfel. Se poate să nu mai fie atâta ură, instigare și invidie în articole. Se poate să nu mai vânezi lacrimile mamelor și momentul în care aprind copiii lumânările la capul părinților. Se poate să nu distrugi viața victimelor unui viol. Se poate să nu distrugi nici familiile celor care greșesc și urmează să plătească în fața legii. Se poate să fii om și să empatizezi, chiar dacă ești în presă. Se poate ca presa să schimbe ceva, să educe și să mai alunge din răutatea și setea de sânge și nenorociri.

Văzând cât de greu este să construiești presă orientată spre pozitiv și cât de mulți oameni cu mintea la ei au apreciat acest concept, am decis ca de azi înainte să evităm pe cat posibil obținerea rating-ului de pe urma necazurilor oamenilor. Nu se poate nici merge pe o linie extremă, doar cu știri pozitive, dar se poate umaniza linia editorială, mai ales că rolul presei nu este doar acela de a factura reclamă, ci și de a educa, îndrepta și orienta.

Această cale o privim ca pe o provocare și este posibil să aibă ca efect chiar și pierderea primei poziții în topul audienței nemțene, poziție pe care o deținem fără emoții de ani de zile, dar ne asumăm acest risc.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
7 Comentarii
 1. Iuliana Luchian spune

  Dumnezeu să vă ajute s-o țineți tot așa!

 2. Iuliana Luchian spune

  Felicitări!S-o țineți așa pe mai departe!Vorbele de încurajare sunt mult mai rare dar speram să crească și să schimbe comunitatea!😃

 3. Loredana-Ionela Caprioara spune

  Bine ar fi!

 4. Ana Raducu spune

  Doamne ajuta.

 5. Maria Rugina spune

  Se poate ! Cele mai bune gânduri și urări !

 6. Raluca Roibu spune

  Dar de ce? Vrei sa iti scada audienta? Stirile pozitive nu „vand”.

 7. Maria Baetu spune

  Ar fi super.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate