O lege propusă de parlamentarii Nemțeni se va aplica în toată țara

0

Camera Deputaților a votat miercuri, 22 aprilie 2015, Legea privind modificarea și completarea Legii 192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unități administrativ teritoriale și în administrarea consiliilor locale ale acestora.

Înițiativa legislativă a avut ca suport situația specială sesizată de locuitorii comunei Dămuc, județul Neamț, a caror problematică nu o reprezintă doar reabilitarea și calitatea drumurilor forestiere pentru accesul la cele peste 9.000 de hectare de pădure ci și accesul la propriile locuințe din comunele de pe Valea Muntelui.

Conform modificărilor legislative operate, drumurile forestiere nu vor putea trece din domeniul public al autorităților locale în domeniul privat al autorităților locale. O altă prevedere deosebit de importantă și cu efecte benefice pe termen lung este aceea că se vor putea accesa fonduri europene pentru reabilitarea acestor drumuri forestiere, ceea ce administrațiile locale nu puteau face până acum.

Inițiativa deputaților Liviu Harbuz – Vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice și Ioan Munteanu – Secretar în cadrul aceleiași comisii, demonstrează că atunci când problemele oamenilor sunt luate în serios și parlamentarii sunt implicați, județul Neamț poate fi un exemplu și o inspirație legislativă pentru  întreaga țară.

Comunicat de presă

Biroul Parlamentar Liviu Harbuz

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate