O femeie, ruda unui om politic din Neamț, și copiii săi, omorâți în Brașov

0

CRIMĂ ORIBILĂ ÎN BRAȘOV!

 Un bărbat de 43 de ani şi-a omorât familia, după care a mers la poliţie şi s-a predat. Şi-a ucis soţia, Monica Buliga, de 42 de ani, ruda unui important om politic din Neamț, şi cei doi copii, o fată de 18 ani şi un băiat de 13 ani. Totul s-a întâmplat în noaptea dinspre 26 spre 27 martie, când cei trei dormeau.

Bărbatul și-a înjunghiat soția și cei doi copii, într-un bloc din cartierul Noua, de la marginea Brașovului, unde cei patru locuiau. Vecinii spun că nu au auzit nimic, că era o familie prosperă, bărbatul avea o firmă, iar femeia era contabila societății.

Presa locală scrie că bărbatul ar fi fost luni la Mănăstirea Șinca, unde ar fi avut o ”o experienţă religioasă, în urma căreia a încercat să se sinucidă”. Pentru că tentativa sa a eșuat, bărbatul și-a ucis întreaga familie.

Florin Mircea Buliga este cercetat acum pentru omor calificat.

 

„Se efectuează cercetarea la fața locului pentru stabilirea circumstanțelor efectuării acestor fapte. Bărbatul e în custodia polițiștilor. El s-a prezentat la secție în jurul orei 13:00. S-a constituit un dosar penal pentru omor calificat în acest caz”, afirmă Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

Se pare că omul acesta a avut niște probleme. Încercase să-și găsească liniștea undeva în zona unor culte religioase sau biserici. Cert e că nu a reușit să se liniștească acolo. A venit și a profitat că ceilalți membri ai familiei dormeau și a făcut ceea ce chiar nu trebuia făcut. A omorât 3 oameni care ar fi putut să se apere dacă ar fi fost în altă ipostază”, spune Dan Antonescu, expert criminolog.

„E devreme pentru orice supoziție, autorii unor crime atât de feroce sunt cei care le săvârșesc într-un moment de confuzie, pe fond emoțional. După tensionare, are loc ușurarea, refularea, el realizează ce a făcut, gravitatea faptei. Mă surpinde că ei  (criminarii n.r.) acționează în zona totul sau nimic, adică între extreme: după ce a comis crima s-a predat”, afirmă Tudorel Butoi, psiholog criminalist.

„Gândul nu mai există în acel moment, gândirea rațională este înnăbușită de afect, de stările emoționale, de furie, și atunci nu mai gândește. E greu să ne imaginam cum a ucis”, adaugă psihologul pentru Digi24.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate