Arborarea drapelului naţional pe muntele Ceahlău de către Echipa Naţională Montană a Jandarmeriei

2

În perioada 25-27 martie a.c., cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, în cadrul proiectului ,,O echipă. Un steag. Un ideal,” Echipa Naţională Montană constituită la nivelul structurilor montane ale Jandarmeriei Române a desfăşurat o activitate aniversară în judeţul Neamţ, constând într-o ascensiune pe timp de iarnă a masivului Ceahlău.

Alături de jandarmii montani au fost prezenţi: echipa de alpinişti a pompierilor români, lucrători din cadrul Administraţiei Parcului Naţional Ceahlău precum şi persoane civile, patrioţi adevăraţi ai acestei ţări.

Astfel, această echipă constituită ad hoc, a arborat drapelul României în data de 27 martie a.c. pe vârful Toaca (1904 m) pentru a rămâne la înălţime ca un simbol al unui ideal naţional.

Alături de cei mai buni jandarmi montani din ţară s-a încumetat să parcurgă traseul montan Durău-Cabana Fântânele-Panaghia-Toaca şi lt.col. în rezervă Todirică Daniel, care deşi ajuns la momentul pensionării a răspuns prezent la încă o misiune pe care a executat-o cu succes.

Pe un traseul montan nu tocmai uşor pentru această perioadă a anului, Echipa Naţională Montană, alături de toţi cei prezenţi, a purtat cu cinste drapelul ţării, a păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor neamului şi au strigat ,,TrăiascăRomânia!”.

La finalul activităţii lt. col. Bâlbâe Simon din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, şeful Echipei Naţionale Montane şi iniţiatorul proiectului ,,O echipă. Un steag. Un ideal.” a ţinut să mulţumească tuturor participanţilor care au venit din patriotism să arboreze drapelul naţional, subliniind în mod special faptul că sub tricolor cu toţii suntem fraţi.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. andrei spune

    Alpiniștii dar și simplii montaniazi, la orice cucerire a înălțimilor și mai ales la arborarea unui drapel fac fotografii pe piscul muntelui. Domnule Robert: poate solicitați bravilor oșteni și o fotografie din vârful muntelui. Asta așa, ca să vedem și noi câți au ajuns sus și dacă într-adevăr au arborat drapelul pe Toaca. Că au livrat presei un „dos” de ostaș, cu un steag spânzurat la fund care, probabil cu jale, de la poale „admiră” vârful muntelui.

    ADMIN: Din motive obiective nu va dam o asemenea poza …inca 🙂

    1. andrei spune

      Am înțeles! Așteptăm „declasificarea” materialului. Ori poate realizarea unei „reconstituiri”. Ar trebui să se grăbească. Nu de alta, dar se schimbă decorul. Se topește zăpada!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate