„O femeie cu tumoră la șold a plecat acasă, la Piatra-Neamț. Dacă moare, o aveți pe conștiință!” (VIDEO)

2

Un tânăr evacuat din spitalul de ortopedie Foișor din capitală a cerut demisia șefului DSU Raed Arafat. Declarațiile tânărului operat cu o zi înainte de evacuare au fost difuzate în seara de 9 aprilie la Antena 3 în timp ce Raed Arafat oferea explicații cu privire la ordinul de evacuare a pacienților din Foișor în vederea transformării acestui spital în unitate medicală suport-COVID.

Pacientul a declarat că în spital era și o femeie din Piatra-Neamț cu tumoră la șold care a fost trimisă acasă. „Dacă moare, o să o aveți pe conștiință!”, este mesajul adresat de către tânăr lui Raed Arafat prin intermediul televiziunilor aflate la fața locului. Acesta a mai spus că are dureri și că, dacă va avea complicații în urma evacuării sale din spital, va da statul în judecată.

Raed Arafat nu a comentat declarațiile tânărului, ieșind din emisie.

Reamintim că mai mulți pacienți de la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor”, din București, au fost evacuați în noaptea dinspre 9 spre 10 aprilie în regim de urgență. Majoritatea au fost preluați de aparținători pe tărgi, în cârje sau în scaune cu rotile. Evacuarea vine ca urmare a unei decizii ca unitatea să devină spital suport COVID-19. Ordinul este semnat de șeful DSU, Raed Arafat, și Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Unii dintre pacienții operați sunt din afara Bucureștiului. Aceștia sunt fie trimiși acasă sau mutați într-un alt spital, dacă starea de sănătate nu permite îngrijirea la domiciliu. Aparținătorii declară că au fost anunțați de relocare în jurul orei 18.00. Șeful DSU argumentează că ordinul de evacuare vine ca urmare a aglomerării zonelor de UPU din toate spitalele din capitală, situația fiind una critică.

Citiți și:

Sursa video: Antena 3/https://www.facebook.com/2046461195600068/videos/3827228627353956

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Cristian spune

    Spitalul are 200 de paturi cu oxigen și 21 de paturi ATI. Deh, e mult mai trendy să nu purtăm masca și să zbierăm că avem dreptul la libertatea de a-i infecta pe alții. ….sau, să afirmăm că ce se întâmplă cu cei care au COVID e un fake, pentru că pe strada noastră nu am văzut vreun covidos. Ei, uite că acum se întâmplă și pe strada noastră !

  2. paul spune

    DEVINE CLAR CA SPITALELE PRIVATE TREBUIE SA PREIA ,CONTRA COST,PACIENTII CARE NU MAI AU LOC IN SPITALELE DE STAT -TRANSFORMATE „IN COVID”! ASTA ESTE POLITICA PE CARE A TRANSMIS-O USR-PLUS CAND A VENIT LA GUVERNARE! Au spus, clar, ca trebuie privatizata sanatatea ,asa fac ! CINSTE CELOR CARE AU VOTAT USR-+.SUNTEM O TARA DE TOT RAHATUL!!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate