O dietă bogată în fibre scade considerabil riscul de cancer de colon

0

Cancerul de colon ucide mai mult de 600.000 de oameni anual. Rata este mult mai mare în Occident decât în Africa sau în Orientul Îndepărtat.

Studiile arată că americani de culoare care au trecut la o dietă africană bogată în fibre, timp de două săptămâni, au observat o scădere dramatică a riscului de cancer de colon.

Un grup de africani care au început să mănânce mâncare bogată în proteine animală au observat o creștere a riscului de îmbolnăvire în aceeași perioadă scurtă de timp, conform unui articol publicat în revista ”Nature Communications”.

Cercetătorii au declarat că nu sunt surprinși că o dietă cu conținut mare de fibre scade riscul de cancer de colon, dar s-au declarat surprinși de cât de rapide și cât de puternice sunt efectele

Pentru a analiza leg[tura dintre  posibilele efecte ale dietei și bacteriile din intestin, oamenii de știință de la Colegiul Imperial și de la Universitatea din Pittsburgh, din Statele Unite, au lucrat cu un grup de 20 voluntari afro-americani și 20 oameni din Africa de Sud.

În grupul de americani, două săptămâni de dietă africană au condus la reducerea inflamării colonului și a riscului de cancer.

În grupul de africani, nivelul riscului de cancer a crescut dramatic după 14 zile de dietă occidentală, cuprinzând mâncăruri cum ar fi carne și brânză.

Cercetările au condus la unul dintre motivele principale pentru care riscul de cancer a crescut sau a scăzut: modul în care bacteriile din intestin – cunoscute sub numele de microbiome – și-au schimbat metabolismul de adaptare la noua dietă.

În grupul de americani, dieta africană a condus la o creștere a producției de butirat, un produs al metabolismului fibrelor, care are efecte anti-cancerigene importante, au spus cercetătorii.

Africanizarea dietei a dus la creșterea cantității totale de butirat într-o măsură de 2,5 ori, în timp ce occidentalizarea acesteia a redus cantitățile la jumătate, au scris aceștia în studiul lor.

Sursa: www.huffingtonpost.com.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate