O casă sigură – o viaţă în plus: respectaţi măsurile de prevenire

0

Acţiunile de informare preventivă care au drept public ţintă copiii continuă şi pe timpul vacanţei de vară a acestora. În cursul zilei de astăzi, în cadrul la Centrul de informare comunitară din cadrul Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ, specialiştii Compartimentului pregătirea populaţiei au prezentat materiale video şi au distribuit pliante / broşuri celor aproximativ 100 de copii care participă la activităţile recreative organizate de bibliotecă pe timpul vacanţei de vară.

La sfârşitul primei părţi a activităţii, când au fost prezentate materialele video specifice campaniei naţionale “O casă sigură – o viaţă în plus: respectaţi măsurile de prevenire”, copiilor le-a fost prezentată, în holul bibliotecii, o expoziţie cu fotografii realizate pe timpul intervenţiilor pompierilor militari nemţeni. În încheiere, pe platoul din faţa bibliotecii, copiii au putut vedea şi participa la mici exerciţii demonstrative ale pompierilor militari realizate cu ajutorul uneia dintre cele mai noi autospeciale aflate în dotarea acestora, autospeciala FRAP.

Campania „O casă sigură – o viaţă în plus: respectaţi măsurile de prevenire” are drept grup ţintă copii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, respectiv 7 şi 14 ani, în special din familii cu posibilităţi medii ori reduse de trai şi se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ. Principalele scopuri urmărite prin desfăşurarea campaniei sunt: scăderea numărului de incendii produse la locuinţe şi gospodării cetăţeneşti, scăderea numărului de victime în urma incendiilor, cunoaşterea şi exersarea modului de comportare în cazul producerii unui incendiu şi cunoaşterea modului de apelare la dispeceratul 112 în cazul producerii unei situaţii de urgenţă în locuinţe.

„Aşa cum am procedat şi pe timpul celorlalte vacanţe şcolare, în colaborare cu Centrul de informare comunitară al bibliotecii judeţene, am completat programul activităţilor de vacanţă organizate în cadrul bibliotecii cu asemenea acţiuni, menite să formeze şi să dezvolte un comportament responsabil în rândul copiilor care se confruntă cu diverse situaţii de urgenţă, cu accent pe latura preventivă care să le permită să identifice pericolele şi modul în care pot fi prevenite. Acţiunile de informare preventivă, desfăşurate de specialiştii Inspecţiei de Prevenire, continuă în toate centrele şi instituţiile şcolare în care se desfăşoară activităţi recreative pe timpul vacanţei şcolare. În acest sens, în zilele imediat următoare acţiunile vor viza copiii aflaţi în centrele de educaţie incluzivă, dar şi copiii aflaţi în taberele şcolare aflate pe teritoriul judeţului nostru”

Colonel Ioan Niţică – inspector şef

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate