„O, brad frumos”, cum ai fost și ce ai ajuns… Un alt an, aceeași poveste (FOTO)

1

Un brad de Crăciun are nevoie de ani de zile pentru a ajunge la înălțimea de doi metri. Anual, mii de brazi sunt tăiați, de dragul tradiției, iar apoi sunt aruncați la gunoi, sau prin alte locuri.

Tăierea brazilor reprezintă o risipă enormă și chiar dacă există alternative pentru ca tradiția bradului să fie în continuare respectată, în mod inconștient oamenii recurg an de an la tăierea brazilor, care în final ajung aruncați pe la colțurile blocurilor.

Românii sunt persoane grăbite și agitate. După frenezia de cumpărături ce a început cu mult timp în urmă și a culminat cu agitația fără seamăn din preajma Crăciunului, acum apare o altă agitație. A fost o grabă de a cumpăra și împodobi bradul, însă clipele lui de glorie au cam trecut, iar acum, cu aceeași grabă, începe marea debarasare.

Ce imagine mai tristă, mai apăsătoare, mai dezolantă decât cea de după sărbători, când mormane de brazi uscaţi, morţi, abandonaţi ca orice obiect de care te-ai folosit o vreme şi care a devenit urât şi inutil, sunt aruncaţi, cu indiferenţă, la gunoi:

Imaginile frecvent întâlnite prin toate cartierele, în perioada de după sărbătorile de iarnă, în care mormane de brazi zac aruncate fără pic de resentiment pe la toate colțurile de blocuri, ar trebui să ne facă să conșientizăm risipa care se produce an de an.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Paul spune

    Majoritatea brazilor din comert sunt de cultura. Bineinteles, nesimtirea de a-i arunca in fata blocului ramane la fel de condamnabila.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate