Numărul virozelor şi pneumoniile, în creștere. Noi cazuri de gripă confirmate în Neamț

0

În săptămâna 7.01-13.01. 2019 de supraveghere epidemiologică numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a fost de 1.505, cu un număr de 22 de internări, marcând o tendință de creștere față de  săptămâna precedentă, când s-au înregistrat 1.067 de cazuri, cu 60 de bolnavi internați.

Și numărul de pneumonii este în creștere. Au fost raportate 435 de cazuri, cu un număr de 100 de internări, față de cele înregistrate săptămâna precedentă (209, cu 53 de internări).

Conform celor precizate de DSP Neamț, la nivelul județului s-au înregistrat 4 cazuri clinice compatibile cu diagnosticul de gripă (3 cazuri în Piatra-Neamț și unul în mediul rural).

În acest sezon de supraveghere epidemiologică a infecțiilor respiratorii acute, pneumoniilor și gripei s-au raportat 6 cazuri de gripă în județul Neamț. Până la data de  6 ianuarie au fost vaccinate antigripal 33.259 de persoane din grupele de risc de pe teritoriul județului.

De asemenea, la nivelul judeţul Neamţ mai există în stoc un număr de 1.541 de doze de vaccin antigripal și a fost recoltată o probă pentru un caz clinic compatibil cu diagnosticul de gripă.

DSP Neamț recomandăm populaţiei să respecte măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor,  folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.  
Antibioticele nu se utilizează în cazul gripei și nu este recomandată automedicației. În cazul apariției simptomelor de boală, Ministerul Sănătății recomandă prezentarea la medicul de familie, în vederea diagnosticării și instituirii tratamentului corect. De asemenea, pentru prevenirea îmbolnăvirii persoanelor din jurul dumneavoastră, în cazul în care ați fost diagnosticat cu gripă se recomandă repaus și limitarea contactului cu alte persoane.

De la începutul anului, după cum informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), au murit din cauza gripei zece persoane.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate