Nu se mai poate cu atâta propagandă și vrăjeală. Un consilier local PNL donează bani pentru nimic

2

La ultima ședință de consiliu local, primarul Carabelea a propus să se dea 17.000 lei ca să vină niște studenți de la o facultate și să facă un fel de proiecte de reamenajare a grădinii zoo ca să o transforme în parc după ce aceasta se va închide.

În urma dezbaterilor din consiliul local banii nu au fost alocați și s-a oferit un consilier local PNL, Jucan Adrian, să doneze el cei 17.000 lei care în fapt vor fi bani cheltuiți inutil. Nu am abordat acest subiect, deoarece am crezut că este vorba de o intenție pozitivă a consilierului și, fiind banii lui, treaba lui pe ce-i aruncă, dar a început o propagandă din aceea tip ONG-PNL care a dus în derizoriu gestul consilierului. (pentru ce zice Carabelea click aici)

În realitate, totul este un circ ieftin. Studenții care vin să deseneze ei cum va arăta parcul, oricât de buni ar fi, fac proiecte ca sa le posteze pe internet că nu au drept de semnătură ca arhitecți, deci ulterior va trebui ca primăria să plătească un arhitect care să își însușească o temă de proiectare sau să reproiecteze tot.

Dacă totuși, printr-o minune, în urma studenților rămâne un proiect semnat de un arhitect cu patalama și totul este gata pe hârtie, acolo va și rămâne. Primăria Piatra-Neamț a fost nevoită să împrumute bani de la bancă să contribuie cu cota de finanțare de 2% la niște proiecte europene. Primăria nu are bani pentru transformarea grădinii zoo într-un parc ”emblematic”, cum spun ei.

Vă dați seama ce vor proiecta și studenții dacă nu știu măcar aproximativ ce buget e disponibil pentru investiție. E ca și cum primăria merge la un arhitect și îi zice că vrea o casă și atât. Nu câte camere, nu câte etaje, nu cam de ce bani dispune, ci doar că vrea o casă și apare salvator domnul consilier Jucan care zice că plătește el arhitectul. Pentru ce? Ce vor să facă? Ce buget? Nimic. Totul e salată în capul lor. Nu contează dacă cineva proiectează Grădinile suspendate ale Semiramidei de 100 milioane euro sau o reproducere după Cernobîl și lasă totul să fie năpădit de buruieni.

Dar haideți să ne mai amintim câteva chestii similare de propagandă PDL/PNL.

Pistă modernă de skateboard în strand promisă in 2020.
Amenajarea de peste Cuiejdi frumoasă în poze dar doar propagandă.
Amenajarea cartier Precista, frumoasă în poze dar doar propagandă.
Pasaj pietonal din centru, altă vrăjeală de proiect pe care s-au cheltuit bani aiurea.
Tot marca PDL/PNL reabilitare cinema Cozla.

Și lista poate continua și nu vorbim doar de proiecte nerealizate. Într-o parte din aceste proiecte s-au băgat bani serioși, studii de fezabilitate, PUZ-uri pe bani etc. O vrăjeală din care se scot bani frumoși. Niște studenți vin pe cheltuiala domnului consilier care pare de bună credință, desenează ceva și apoi încep licitațiile pentru PUZ, proiectări, studii etc. Firmele de casă încasează sume uriașe, produc maculatură și apoi se oprește totul. Nu se mai face nimic, dar s-au cheltuit mormane de bani.

Dacă nu vrea să râdă toată lumea de el peste un timp sau dacă nu vrea să își asume riscul ca pe donația lui să se pună premisele cheltuirii aiurea a unor bani din bugetul primăriei, domnul consilier local PNL, Jucan Adrian, ar trebui să dea banii doar dacă primăria alocă un buget pentru realizarea fizică a proiectului acesta.

Haideți să ne amintim împreună de o astfel de vrăjeală recentă din 2019.


2 Comentarii
 1. radu spune

  preluați aceasta știre:

  https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/topul-oraselor-evitat-romania-mai-dezavantajos-cost-vietii-perspective-foarte-mici-gasi-loc-munca-bun-1_60ddb94d5163ec4271a60d27/index.html

  spune tot despre orașul de ….. in care trăim
  rușine celor care au fost si sunt la conducere !!!!!!

 2. RACIANU Daniel spune

  Doresc și eu să depun o propunere arhitecturală pentru Piatra Neamț. Am oferit-o acum vreo 5-6 ani fostului arhitect șef al primăriei…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate