Nu mai păcăliți lumea, domnule primar! – Primăria trebuie să schimbe țevile expirate din oraș!

1

Consilierul local PSD, Florentina Moise, a atras atenția primarului că noul proiect prin care se vor moderniza străzile principale din Piatra-Neamț riscă să fie un fiasco și să dăm banii europeni înapoi. Consilierul a atras atenția asupra faptului că modernizarea acestor străzi se face peste conducte de apă care au termenul de viață expirat și care ar trebui schimbate înainte de a se asfalta ca să nu spargem ulterior străzile proaspăt reabilitate.

În răspuns, primarul PNL Andrei Carabelea a adoptat un discurs despre cum ar trebui armonizate activitățile de reabilitare cu cele ale ApaServ de schimbare a conductelor și așa mai departe, de ziceai că acum primarul se dă de ceasul morții să găsească soluții.

Din păcate, discursul primarului a fost înghițit fără ripostă de consilierii locali, semn că aceștia nu cunosc situația… deci să le-o spunem.

Primarul Andrei Carabelea păcălește consilierii. Realitatea este că cei care au făcut marele proiect de reabilitare nu l-au și gândit.

Va trebui ca înainte de a se apuca de reabilitat și a se bucura de banii europeni să schimbe țevi de aproximativ peste 2 milioane de euro, adică țevile pe care tot administrațiile PNL/PDL nu le-au schimbat când trebuiau schimbate sau mai corect spus, niciodată.

Exagerările primarului cu armonizarea vieții și așa mai departe sunt doar păcăleli. Avizul dat de ApaServ pentru acest proiect este unul clar și condiționat de schimbarea conductelor. Adică nu se se reabilitează străzile fără să se schimbe țevile.

Nimeni nu poate spune că nu știa acest lucru. Proiectul cu reabilitarea străzilor principale a fost făcut repede și prost. Acum s-au trezit că le-a fost aprobat un proiect de milioane de euro dar pentru implementarea căruia ar trebui să mai cheltuiască și din bugetul local alte milioane de euro pe chestii pe care nu le-au prevăzut și ei nu au banii aceștia.

Realitatea este cea consemnată în actul de mai sus. Restul discuțiilor sunt un circ ieftin în speranța că vor găsi soluții să fenteze pe toată lumea ca să ajungă la cașcavalul european și după ce se înfruptă din el, asta e, Dumnezeu cu mila. Și așa e îndatorat peste măsură orașul. Încă 10-20 milioane de euro ce mai contează.

După cum se vede în avizul de la proiectul primăriei, primăria a știut de la început că are de schimbat țevile și că daca nu le schimbă se anulează avizul și se pierd banii de la proiect deci există doar două soluții. Ori se găsesc banii necesari și se schimbă conductele, ori se renunța la proiect. Varianta unu pică. Nu are primăria de unde să scoată banii aceștia iar varianta în care se face proiectul oricum va fi urmată inevitabil de returnarea banilor europeni ceea ce ar însemna un dezastru pentru municipiul Piatra-Neamț.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Maria Ilie spune

    Consilierii sunt analfabeti?Nu stiu sa citeasca un dosar inainte de a vota un proiect?Nu sunt din acest oras? Cum sa ii poata pacali primarul?ei ori fac jocul primarului in cunostinta de cauza ori sunt incompetenti si nu au ce cauta in primarie.Orce om cu gindire logica stie ca nu reabilitezi o strada pina nu esti sigur ca ce este sub ea in urmatorii zece ani nu trebuie schimbat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate