Noul Cod administrativ trimite A.N.I. și D.N.A. în vacanță. O mulțime de fapte vor fi sancționate cu amendă

0

Dacă până acum legea era interpretabilă și orice ales local putea să își piardă mandatul din cele mai stupide motive, în noul Cod administrativ apar amenzi pentru o mulțime de lucruri pe care aleșii locali le fac în special din greșeală, nu cu rea intenție.

Unele prevederi sunt cam permisive din punctul nostru de vedere. Conform noului Cod administrativ, primarul sau președintele de consiliu județean poate folosi ca hârtie igienică orice HCL sau HCJ, deoarece nu se mai cheamă abuz în serviciu, ci e o cntravenție care se amendează cu o amendă de la 1.000 la 5.000 lei.

Foarte multe motive de alarmare a A.N.I sau D.N.A. sunt notate ca fiind contravenții în noul Cod administrativ, deci li s-a cam luat o bună parte din pâinea de la gura celor două instituții care erau „Bau-Baul” aleșilor locali.

Desigur că cei care au apucat să fie executați de A.N.I. că aveau vreo firma fără activitate sau anchetați de DNA că au făcut un abuz în serviciu care acum e contravenție rămân cu gura plină, deoarece legea nu se aplică retroactiv.

I.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate