Noua Republica insista sa fie penibila sarind la gatul lui Gheorghe Stefan

3

Am primit un comunicat de la Noua Republica pe care il vom reda in totalitate dupa care ne vom permite sa il comentam .

Noua Republică condamnă risipa banului public prin intermediul    Clubului de fotbal „Ceahlăul” Piatra Neamț

• Noua Republică condamnă risipa banului public făcută cu bună ştiinţă prin intermediul clubului de fotbal “F.C. Ceahlăul” Piatra Neamț. • Pînă la o deja anunţată rectificare bugetară, care va presupune obligatoriu suplimentarea fondurilor, pietrenii plătesc direct şi necondiţionat în 2013 pentru jucăria de partid a lui Gheorghe Ştefan 1.100.000 lei. • Clubul este în pragul falimentului avînd în vedere pierderile din 2012 a „FC Ceahlăul” SA Piatra Neamţ  care se ridică la  3.710.173 lei.

NOUA REPUBLICA NEAMT
NOUA REPUBLICA NEAMT

Noua Republică încurajează existenţa în Piatra Neamţ a unui club de fotbal prezent în prima ligă de fotbal a României. Oraşul, tradiţia şi baza tehnică existentă merită cu prisosinţă această onoare. Însă această prezenţă este obligatoriu a fi finanţată prin performanţa actului sportiv, prin atragerea iubitorilor de fotbal la stadion şi prin strategii coerente de marketing. „FC Ceahlăul” SA Piatra Neamţ este obligată să se finanţeze corect şi independent, prin mijloace caracteristice unei companii aflate într-o economie de piaţă. Altfel, considerăm că banii plătiţi cu conştinciozitate de nemţeni prin taxe şi impozite locale îşi pot găsi utilitatea în alte domenii decît în finanţarea unei jucării pentru Gheorghe Ştefan şi prietenii săi din acţionariat. Noua Republică poate accepta finanţarea publică parţială, dar doar ca răsplată a performanţei şi cu transparenţă totală.

Totodată, cheltuielile excesive realizate de Primăria Piatra Neamţ, adică de Gheorghe Ştefan, pentru extinderi (prin firmele de partid Moldocor SA si TLSIT SA), camere de luat vederi şi difuzoare (prin firma de partid Ramses SRL), pază, întreţinere sau reparaţii înseamnă alte cheltuieli pentru bugetul local şi îi privează pe nemţeni de la anumite lucrări absolut necesare pentru creşterea în calitate a vieţii din municipiu. Cu banii risipiţi anual de Gheorghe Ştefan cu acest club de fotbal, se pot realiza investiţii esenţiale pentru comunitate sau chiar campanii de promovare eficiente pentru creşterea numărului şi a calităţii turiştilor care ne vizitează oraşul.

Noua Republică constantă cu îngrijorare faptul că şi publicul spectator respinge tacticile mafiote ale grupării Ştefan în condiţiile în care Stadionul din Piatra Neamţ are cea mai mică medie de spectatori plătitori de bilet din România. Aşadar, o echipă fără spectatori, fără performanţă, fără o viziune asupra viitorului prin creşterea performanţei sportive este întreţinută artificial în viaţă de către nemţeni pentru salariile şi distracţia unui grup mic de privilegiaţi cunoscuţi sub numele de acţionari ai clubului.

 Ultimul şi cel mai elocvent exemplu este evenimentul de săptămîna trecută, total respins de public, care, după estimările noastre, a costat peste 30.000 de euro şi care nu a fost decît un prilej pentru burţile politice locale de a juca o miuţă de slabă calitate într-o evidenţiere clară a faptului că politica dusă de 23 de ani creşte burţi şi subţiază minţi.

Cerem primăriei Piatra Neamţ să prezinte un studiu fundamentat asupra impactului pe care cheltuielile făcute de nemţeni la „FC Ceahlăul” SA Piatra Neamţ le-au avut asupra oraşului, asupra mediului de afaceri şi asupra calităţii vieţii.

Cine sîntem?

Noua Republică este un proiect independent şi mai ales deschis tuturor cetăţenilor care împărtăşesc valori precum libertatea, pluralismul politic, munca, responsabilitatea, competiţia, dreptatea, cultura memoriei, morala creștină şi respectul faţă de patrimoniul spiritual.

Ne dorim schimbarea clasei politice din România prin recursul la competență profesională (oameni cu idei inovatoare) și integritate etică (bazată pe valori perene). Noua Republică pledează pentru refondarea politicului, punând demnitatea cetățeanului înaintea Statului.

COMENTARIILE REDACTIEI :
Aceasta forma de organizare intitulata Noua Republica este o smecherie politica nou aparuta care incearca sa prosteasca nemtenii deoarece ea are in componenta tot oameni din Neamt care nu au fost adusi acum de pe alta planeta ci traiesc printre noi de foarte multi ani . Acesti sarmani penibili vor sa credem ca au observat de abia acum modul in care este risipit banul public dar in realitate cat era PDL-ul la putere le dardaiau izmenele si nu iesea niciunul public sa zica ceva .
Din pacate am mai si pierdut timpul si am citit acest penibilul comunicat de presa sperand ca se zice ceva si de USL ca acum ei sunt la putere si au majoritate in CL si CJN, dar ce sa faci, celor de la Noua Republica le dardaie din nou izmenele si nu au curajul sa ceara noilor guvernanti sa explice cum de accepta sa se risipeasca in continuare banul public si nici nu au barbatia sa spuna ca Gheorghe Stefan nu poate sa faca nimic decat in colaborare cu PSD si PNL .  Asa incearca Noua Republica sa intre in politica nemteana, pe usa din dos, luandu-se de cei care sunt in postura de minoritari .
Ne retragem toate comentariile si ne cerem scuze public fata de cei de la Noua Republica daca la urmatoarea sedinta de Consiliu Local vine cineva de la ei , se inscrie civilizat la cuvant in calitate de cetatean si cere socoteala lui Gheorghe Stefan in mod public privindu-l in ochi, despre cum s-au cheltuit banii la stadion, ca asa ascunsi dupa tastaturi avem multi eroi in Neamt . Pana atunci noi avem sa le spunem doar doua cuvinte : „Hai pa” .

DREPT LA REPLICĂ,

Vă transmitem prezentul drept la replică deoarece comentariul redacției la articolul ”Noua Republică insistă să fie penibilă sărind la gâtul lui Gheorghe Ștefan” denaturează mesajul pe care am dorit să-l transmitem prin comunicatul ” Noua Republică condamnă risipa banului public prin intermediul Clubului de fotbal “Ceahlăul” Piatra Neamț”.
• Partidul Noua Republică nu are nimic de a face cu șmecheria politică despre care vorbiți. Am apărut tocmai din nevoia de reformă a clasei politice, nu numai de la Neamț, ci din întreaga Românie. Sîntem un partid ai cărui membri nu au mai făcut politică, cu o medie de vârstă de până la 35 de ani. Așadar, nu am fost aduși de pe altă planetă, după cum insinuați, dar acum credem că ne-am maturizat, atât ca indivizi, cât și profesional, în măsura în care putem spune oamenilor că sîntem o alternativă la actuala cumetrie politică între stînga și dreapta românească.
• Ne putem asuma caracterizarea de ”sărmani” în condițiile în care cu toții trăim din munca și din firmele proprii, fără a beneficia de sprijin politic sau contracte cu statul. Asta înseamnă că putem aprecia lucrul bine făcut, că înțelegem problemele mediului de afaceri curat și bubele din funcționarea statului, indiferent de nivelul la care ele există. Sîntem parte a clasei de mijloc, cea care s-a vrut a fi distrusă de toate guvernările românești.
• Risipirea banului public este cea mai mare boală care afectează România, iar stoparea ei, împreună cu o justiție independentă, ar duce la dinamizarea totală a mediului de afaceri și ar însemna pasul major necesar în dezvoltarea societății românești.
• PNR a fost recunoscut de statul român pe 29 ianuarie 2013. PDL nu mai era la guvernare.
• Dacă dumneavoastră puteți identifica clar opoziția și puterea la Neamț, vă rugăm să o comunicați atît nouă, cît și publicului. Până în acel moment, Noua Republică este sigurul partid de opoziție din Neamț.
• Credem că pînă acum, domnului Ștefan nu i s-a spus niciodată minoritar. Ne bucurăm să fim noi cei care am dus la crearea unui nou adjectiv pentru primarul Pinalti.
• Pe ușa din dos sau nu, realitatea rămîne. F.C. Ceahlăul SA, societate comercială, face afaceri cu banii nemțenilor din taxe și impozite locale. Aceasta este realitatea care nu poate fi contestată. Noua Republică propune un nou model microeconomic pentru o companie aflată într-o economie de piață: deconectarea totală de la fondurile publice și supraviețuirea ei pe piața liberă a serviciilor de show-biz.
• Ne cereți să luăm cuvântul în ședința consiliului local. Mulțumim pentru sugestie! Vă întrebăm dacă și consilierii locali aleși de pietreni au utilizat această modalitate de exprimare? Noua Republică nu se poate substitui unui consilul local ales și nici presei care cunoaște bine blatul politic general. Dar putem să privim în ochi cu demnitate ceea ce credem de acum că este trecutul nefericit al unui oraș, al unui județ și al țării și să le spunem că a venit vremea noastră. Ea a început la Brăila, unde primarul va fi suspendat în curînd prin referendum .
• Până atunci vă spunem doar două cuvinte : NO, HAI !

Cu stimă,

Președinția Filialei Județene Neamț a PNR

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. legio spune

    Dle MSG, cam slabe argumentele lu matale, mi-aduc aminte de osanalele pe care le ridicai USL-ului, imi mai aduc aminte ca nu te-ai implicat decat prin ,,mici” comentarii in politica. Daca lu matale nu-i convine ceva, pune donle osul la treaba si gaseste o formatiune cat de cat credibila din politichia romaneasca si duo pe un drum drept ,chiar daca e greu la deal. De vorbe santem satui, pune dumneata umarul ca sa puna si Dumnezeu mana si fa o treaba buna.Asteptam !

  2. ticu spune

    Comunicatul nu a mai aparut in nici o publicatie din NEAMT,dovada ca Stefan este la pamant,in ,,opozitie,,.Nu pot sa inteleg pe romani,in general,injura politicienii,reclama coruptia din randul lor,dar cind sunt in apropierea lor se gudura si spun ,,sa traiti sefu,,Asadar,baieti nu aveti nici o sansa,politicienii nostri sunt vesnici….

  3. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

    Mi-am permis unele comentarii la comentariile autorului-autoarei acestui articol. Inainte de toate il voi cita pe autorul articolului: ”Asa incearca Noua Republica sa intre in politica nemteana, pe usa din dos, luandu-se de cei care sunt in postura de minoritari”!!! Ce mare chestie morala si fair play a sesizat autorul articolului? Cine sunt presupusii ”minoritari”? Pe postul de televiziune patronat de familia si slujbasii edilului au fost maciuciti si linsati mediatic mai multi concetateni ai nostri. Au fost operatiuni specifice santajistilor si ucigasilor de mame cu patru copii!!! Cu ce s-a insanatosit viata morala a municipiului nostru prin astfel de operatiuni de linsaj mediatic? Au fost atacati miseleste oameni aflati in minoritate, fara drept la replica. Au fost prezentate ”regii” si ”scenarii” machiate grosolan… Inca un aspect: autorul articolului, devenit evaluator politic peste noapte, pomeneste de ”ACESTI SARMANI PENIBILI…” Atunci cand esti partizanul unor tabere care te platesc prost este firesc sa pastrezi o anumita moderatie, dar sa strigi in gura mare impotriva unor tineri politicieni, pe ”inima goala”, cu un text suparat, permite speculatii nefavorabile. La gatul cui sa sara NOUA REPUBLICA? Aveti indicatii precise in acest sens? Asa este in politica! Edilul isi cumpara cateva slugi si le azvarle cate un ciolan afumat ca sa latre impotriva celor mai proaspat sositi. Anul 2014 este an electoral… Reclama, fie aceasta negativa, pozitiva, sau regizata… tot reclama electorala se numeste. Faptul trecea neobservat daca nu i se sufla cu textul acestui articol in izmene. Mesajul a capatat relief, iar formatiunea reclamamanta incearca sa se autodefineasca pe bani mici… Fostii tovarasi de joaca portocalii lasa impresia ca s-au suparat unul pe celalat. Doar pana in toamna, cand Miscarea Populara va aduna toti portocalii si prazulii… Observatiile redactiei sunt valide, dar din punct de vedere partinic… Clubul Ceahlaul este cea mai neinsemnata chestiune si cea mai putin suparatoare. Daca ar avea sange in instalatie, NOUA REPUBLICA ar trebui sa solicite toate rapoartele Curtii de Conturi si rezultatul tuturor controalelor efectuate la primaria din Piatra Neamt, ar trebui sa solicite profitul realizat de Primaria Piatra Neamt in urma unor investitii faraonice, absolut inutile etc. Restul este ceva de ieftesug si smecheraeala politica! Pentru a se baga in seama.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate