Noul Regulament privind transmiterea indexului autocitit către furnizorul de gaze

1

index autocitit gazeConform actualului Regulament nu există o prevedere anume privind numărul de zile pe care un client îl are la dispoziţie pentru trimiterea indexului autocitit, fiecare furnizor de gaze oferind ce interval de timp dorește.

Noul Regulament care va intra în vigoare de la 1 iulie 2016  prevede că furnizorul de gaze trebuie să asigure clientului final un interval de minim lunar de cinci zile calendaristice pentru transmiterea indexului autocitit. Trimiterea indexului se poate face fie telefonic, fie online.

„În vederea transmiterii indexului echipamentului de măsurare determinat prin autocitire, furnizorul are obligaţia să comunice clientului final, prin intermediul facturii, cel puţin următoarele informaţii: intervalul de timp în care se poate transmite indexul autocitit; acesta nu poate fi mai mic de 5 zile calendaristice”, se prevede în noul Regulament.

„Indexul echipamentului de măsurare determinat prin autocitire este luat în considerare la facturare de către furnizor, cu excepţia cazurilor în care pentru acea perioadă de facturare există un index determinat prin citire directă de operator sau indexul autocitit nu este transmis de clientul final în intervalul de timp şi în condiţiile comunicate de furnizor”

Sursa: www.economica.net.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. nae spune

    Cum adica trebuie sa pazim contuarul noi clientii ? Sa vina sa citeasca , poate sunt persoane in varsta care nu stiu ce sa faca plus ca e pierdere de timp .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate