Grădinița ”Floare de Colț” intră în dezinfecție!

4

Timp de câteva zile, DSP Neamț a recoltat mai multe probe de la Grădinița ”Floare de Colț”din Piatra-Neamţ, după ce mai mulți copii au fost internați la Spitalul Județean Neamț.

Conform DSP Neamț ,  „vineri, 26 februarie, la secția de Pediatrie a Spitalului Județean, a fost internat un copil de 3 ani  cu vărsături alimentare, greață și 2 scaune diareice. Din  relatările mamei, copilul a vărsat la 3 ore de la masa de prânz, servită la Grădinița ”Floare de Colț”. În zilele de 27, 28 februarie, în serviciul de Pediatrie SJU s-au prezentat 8 copii, de 3-5 ani, de la aceeași grădiniță cu vărsături, greață, dureri abdominale și scaune diareice. Dintre aceștia, 3 au fost internați la Pediatrie și 1 copil la Boli Infecțioase. Formele de boală au fost ușoare (5) și medii (4); toți cei 4 copii au fost externați începând din 29 februarie, până în 2 martie. Precizăm că în 26 februarie au consumat masa la grădiniță 182 de copii (mic dejun și prânz).”

Totodată, reprezentanții DSP menționează că, miercuri, 2 martie, în grădiniță au fost prezenți doar 172 de copii.

Măsurile  și recomandările specialiștilor DSP Neamț:

 • ancheta epidemiologică, măsurile antiepidemice şi controlul igienico-sanitar;
 • triaj epidemiologic zilnic al copiilor ce consumă masa la şcoală;
 • diagnosticarea, izolarea, tratarea bolnavilor;
 • curățenie și dezinfecție zilnică;
 • recoltare probe de aeromicrofloră și spălături suprafețe;
 • controlul igienico-sanitar și evaluare a modului de efectuare a curățeniei, dezinfecție și a stocurilor de materiale, în grădiniță cu accent pe blocul alimentar și sala de servire a mesei;
 • recoltări coproculturi suspecţi şi bolnavi – 3 probe, toate cu rezultate negative; s-au recoltat un număr de 10 coproculturi la personalul de îngrijire și din blocul alimentar, urmând să se investigheze educatoarele și celelalte categorii de personal din unitate;
 • recoltarea probelor de alimente nu s-a putut efectua fiind mai mult de 48 de ore de la păstrare.

Ultima actualizare

media

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Iuliana spune

  Ar trebui detaliat in presa acest aspect al lipsei de personal si nu pe scurt spus ca persoanele care au grijă de grupurile sanitare sunt nevoite să intre şi la spălat vasele, dar şi la supravegherea copiilor în sala de mese. Pt ca bietele doamne fac eforturi uriase ca sa satisfaca nevoile gradinitei. Nu ele sunt vinovatele acestui blocaj, ci sistemul si autoritatile, care nu stiu cum se descurca o persoana cu 30 de copii la grupa, sau 2 ingrijitoare la o gradinita de 180 de copii. PRESA ARE SI TREBUIE SA-SI ASUME ROLUL DE INFORMATOR OBECTIV, nu sa scrie ce zvonuri prinde din zbor.

 2. Danny spune

  A spus cineva ca toti copii care au avut probleme digestive, unii dintre ei fiind tinuti sub observatie pentru o noapte la spital, sunt de la aceeasi grupa si ca joi dupa-amiaza au mancat tort adus de unul din parinti???? De la tortul ala cine ia probe??? Presa – fii mai obiectiva, cerceteaza toate aspectele, apoi da-le pe post!!! Hai sa n-o dam ca la Antena 3 si sa cautam senzationalul!! De acuma toata tara va zice ca la „Floare de Colt” e dezmat de bacterii si virusi, mai ceva ca in Africa!!! Sunt mii de copii care au mancat si au crescut acolo fara nici o problema.

 3. Constantin spune

  De ce se întâmplă aceste lucruri ? Hai s-o spunem pe cea dreaptă. În primul rând de la faptul că în timp personalul auxiliar (de îngrijire) s-a redus până la nesimțire. Nu se respectă Legea Educației cu privire la numărul de posturi (de la educator la personalul de execuție). Cei care sunt încadrați marea lor majoritate ori au depățit vîrsta de pensionare și merg în continuare ( se poate încă trei ani după pensionare la personalul didactic după care în continuare la ora cu plată ), ori sunt cei cu pile care nu stiu să-și facă datoria. Și pe principiul totul merge până se întâmplă ( așa se tratează lucrurile din ziua de astăzi – de la cel mai mic funcționar până la cei ce ne conduc) aici am ajuns. Din păcate în România de astăzi nu mai există grija față de om. Sunt multe de spus pe această temă, dar stau și mă întreb de ce avem legi dacă nu le respectăm? Păcat că cei care ar vrea să facă ceva când ajung să-și îndeplinească aceste obligații dau de un zid înfricoșător de care dacă vrei să treci joci pe altă muzică. Dacă nu, ori te întorci de unde ai venit ori te complaci în mizerie. Iar mizerie dă tot felul de boli inclisiv de cele care suferă copii sau nepoții noștri în momentul de față și de care presa face afirmații.

 4. MARCEL spune

  Mai TATI Spalati va pe maini si clatitiv a Dupa si stergetiva pe maini , NU vrajeli cu suflat de aer , sters pana ramane pielea rosie ,ca si cum ai fi dat cu omat , Urmat de Spalarea Prosopului respectiv Si cel mai Important Taiati va Unghiile , ai umblat pe la grupu social , ai dat cu teu pe jos , pe hol ,scari , ai pus mana pe la bucatarie in zoaie , pe cutii ,baxuri TE DUCI si te Speli ca si cum ai intra in Operatie ,doctor fiind .ATATA TOT asta i REZOLVAREA .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate