Nou proiect de lege: ”Primul loc de muncă”

2

Un nou proiect de lege numit ”Primul loc de muncă” privește firmele care angajează tineri între 16 și 29 de ani, cu normă întreagă, pe durată nedeterminată, pentru care primesc, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, prin subvenționare de la bugetul de stat, și din fonduri europene, un salariu minim brut și nu plătesc contribuțiile la stat aferente, timp de un an și jumătate.

Angajatorii care încadrează tineri în primul loc de muncă, în condițiile prevăzute de lege, sunt obligați să mențină raporturile de muncă ale acestora cel puțin 36 de luni de la data încheierii lor. Dacă raporturile de muncă încetează înainte de perioada de 3 ani prevăzută, trebuie să restitutie, în totalitate, agențiilor pentru ocuparea forței de muncă, sumele încasate pentru fiecare tânăr pentru care a încetat raportul de muncă, plus dobânda de referință a Băncii Naționale a României în vigoare la data încetării raporturilor de muncă, dacă încetarea acestora a fost la inițiativa angajatorului.

Scopul acestui proiect este reducerea ratei șomajului în rândul tinerilor și stimularea forței de muncă.

Valoarea totală a subvențiilor, calculată pentru 15.000 de beneficiari, la salariul minim de 1.050 lei pentru o perioadă de 18 luni, se ridică la 350 milioane lei.

Dacă va fi aprobată, legea va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. dracusor spune

    Puneti mana si faceti sindicate private ca afara si dati si cu statul si cu angajatorii de pamant…sindicatele ar trebui sa aiba o contributie reala la formarea legislatiei muncii dar liderii sunt prea ocupati..tre sa ajunga deputati si senatori la urmatoarele alegeri. Fiti prosti..asta e tot ce conteaza pentru a trai bine in tara lucrului bine facut. Cat despre articol..e o mare abureala…

  2. feraru marcel spune

    15.000 ??? Pai, astia or fi copii rudelor, finilor si afinilor, prietenilor si prietenelor liotei de politruci care sufoca Romania ! Se spune ceva si de faptul ca angajatul trebuie sa presteze ceva producator de plus valoare ? Asa, imi deschid o firma maine si angajez copii fratilor, pe-ai verisoarelor si-mi da statul bani ?? Si de unde stiu eu ca firma x, are locuri de munca si angajeaza ? Si cate locuri ? E cu dus si-ntors, ca de obicei legea asta… E, din nou, pentru copii desteptilor. Prostimea, nu va avea intrare !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate