Noile semafoare din oraș afectează și traficul pietonal (VIDEO)

4

După cum bine știu toți pietrenii, se lucrează în mai multe zone din oraș pentru implementarea unui sistem de management al traficului. În acest sens, s-a anunțat că se va renunța la majoritatea sensurilor giratorii și se vor monta semafoare. Deja noii stâlpi pentru semafoare pot fi văzuți pe Calea Romanului, pe variantă, dar și în Precista. Unii dintre aceștia, însă, au fost montați într-un mod care creează disconfort. Un astfel de stâlp a fost montat în mijlocul unui trotuar, deja îngust, în zona bisericii noi din Precista.

În imaginile de mai jos puteți observa faptul că unui părinte cu un copil în cărucior sau unei persoane cu dizabilități îi este imposibil să ocolească stâlpul și, ca să ajungă unde are nevoie, trebuie să ocolească întreaga intersecție unde trecerile pentru pietoni sunt destul de îndepărtate. Este deja dificil pentru o singură persoană să treacă pe lângă stâlp. Sperăm ca situația să se remedieze în cel mai scurt timp.

Putem înțelege faptul că orice schimbare vine cu un disconfort, însă nu am reușit să identificăm nicăieri în spațiul public, pe înțelesul tuturor, planul exact de montare a noilor stâlpi pentru semafoare prin oraș pentru a putea anticipa zonele care vor fi afectate în perioada lucrărilor, dar și pentru a vedea dacă situația din teren corespunde cu proiectul tehnic. În acest sens, vom solicita Primăriei Piatra-Neamț să ne furnizeze planurile tehnice existente care vizează modul în care se implementează aceste modificări prin oraș. Pietrenii au dreptul să știe ce urmează și să aibă acces la aceste documente.

Poate că ar fi utilă și o conferință de presă în care responsabilii de proiect să prezinte public ce au de gând să facă prin oraș și să ofere pietrenilor mai multe detalii decât acest exemplu de frază vagă: „Bd. Decebal – săpătură și montaj canalizare, montarea stâlpilor pentru semaforizare și echipamente pe tronsonul cuprins între Camera de Comerț și intersecția străzilor Eroilor și Decebal”. Dacă ar exista un dialog transparent, cu siguranță ar exista înțelegere și din partea cetățenilor nemulțumiți și nedumeriți de ce se întâmplă în Piatra-Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. mircea spune

  Parca era mai bine cu sensurile giratorii, care au deblocat circulația + economie de timp, combustibil, reducere poluare, nervi etc. Iar se umple orașul de semafoare ?
  Si într-adevăr, unele parca sunt căzute din cer, le-au montat total aiurea.
  Au un proiect de „modernizare” sau le plantează la întâmplare?

 2. Davide spune

  Cred că inginerul care a autorizat asemenea prostii ar trebui să fie concediat.

 3. gigi spune

  niste *** !!!
  mobilitate mai mare decat poate genera un sens giratoriu, nu exista !!! prin instalarea de semafoare, planul pe care vrea primaria sa-l implementeze e, de fapt, ~planul de crestere a imobilitatii urbane ~ BUN VENIT IN TRECUT la Piatra Neamt !!!

 4. Vasile spune

  In fata fostului magazin Dacry (in prezent Atlas aparthotel) au montat semaforul exact in spatele unui stâlp gros de beton. Dar… probabil vom primi și niște ochelari speciali de la primărie. Astfel vom putea vedea și acest semafor!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate