[ACTUALIZARE/IMAGINI] Misiune dificilă în toiul nopții, pentru salvamontiști: Un adult și un copil s-au rătăcit pe Ceahlău

0

Salvamont Neamț intervine la această oră (00.00) în zona de abrupt a feței de Est a Masivului Ceahlău (Jgheabul Cascadei -Bourie-Armeni) în vederea găsirii și evacuării a două persoane (adult și copil) rătăciți într-o zonă foarte greu accesibilă.

S-a reușit localizarea acestora și echipa care asigură permanența în Baza Salvamont Dochia încearcă să coboare în zonă, folosind echipament tehnic, transmite Salvamont România.

FOTO: Salvamont România

Update Salvamont Neamț:

Intervenția de extracție a celor doi turiști de 49 și 12 ani din București s-a finalizat în jurul orei 03 când echipa de intervenție a ajuns cu ei la Cabana Dochia. Când au deviat de la traseu și cum au ajuns în zona marilor pereți din acea zona e destul de greu de explicat dat fiind faptul că adultul a fost de la începutul alarmării, când se strang datele necesare alcătuirii unui plan de operațiune, confuz și ușor incoerent din cauza epuizării fizice. Tehnologia a facut iarăși diferența, dispecerul de serviciu reușind să-l ghideze să trimită o locație de pe telefonul mobil, locație la vederea căreia toți cei care am fost implicați în derularea evenimentului am tras adânc aer în piept. Pentru echipa de intervenție a urmat o noapte lungă printre brane și pereți verticali și numai pregătirea desăvârșită și cunoștințele aprofundate asupra zonei au făcut ca o tragedie să fie evitată. Felicitari tuturor celor implicați. Good job!!!

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate