Noile amenzi aplicate de ANAF pentru sumele ce nu pot fi justificate din casele de marcat

0

Ministerul Finanţelor Publice vrea să impună praguri pentru diferenţele de bani constatate de agenţii de la Fisc în casele de marcat ale agenţilor economici, în funcţie de care vor fi aplicate amenzi în bani, iar suspendarea activităţii unităţii va fi dispusă doar începând cu a doua abatere constatată în doi ani, potrivit unui proiect de act normativ publicat pe site-ul instituţiei.

– dacă diferenţa constatată este de până 1% inclusiv, dar nu mai mult de 100 lei inclusiv din valoarea înregistrată în casa de marcat până la ora controlului, fapta se sancţionează cu avertisment.

– dacă diferenţa constatată este mai mare de 1% , dar nu mai mult de 100 lei inclusiv, din valoarea înregistrată în casa de marcat până la ora controlului, fapta se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei.

– dacă diferenţa este cuprinsă între 100 lei şi 1.000 lei inclusiv, dar este mai mică de 1% inclusiv, din valoarea înregistrată în casa de marcat, fapta se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 lei.

– În cazul în care diferenţa constatată este cuprinsă între 100 lei şi 1.000 lei inclusiv, dar este mai mare de 1% din valoarea înregistrată în casa de marcat până la ora controlului, fapta se sancţionează cu amendă de la 15.000 lei la 20.000 lei, şi cu suspendarea pentru 30 de zile a activităţii operatorului economic pentru unitatea de vânzare la care s-a constatat contravenţia, începând cu cea de-a doua abatere constatată într-un interval de 24 de luni.

– dacă diferenţa este mai mare de 1.000 lei, dar este mai mică de 1% inclusiv, din valoarea înregistrată în casa de marcat, fapta se sancţionează cu amendă de la 20.000 lei la 25.000 de lei.

– pentru diferenţe mai mari de 1.000 lei şi mai mari de 1%, din valoarea înregistrată în casa de marcat se sancţionează cu amendă de la 25.000 lei la 30.000 lei şi cu suspendarea pentru 30 de zile a activităţii operatorului economic pentru unitatea de vânzare la care s-a constatat contravenţia, începând cu cea de-a doua abatere constatată într-un interval de 24 de luni.

Sursa – Capital.ro

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate