Noi taxe pentru comenzile online făcute pe site-uri din Anglia

0

Ca urmare a ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană se impun taxe noi şi formulare vamale pentru toate comenzile online de pe site-uri britanice atât pentru firme, cât şi pentru persoanele fizice. La fiecare comandă vom da în plus cel puţin 19%, adică TVA-ul pe care până acum nu îl achitam, relatează știridiaspora.ro.

Excepţie fac produsele originare din UK. Pentru coletele care ajung prin Poşta Română, taxele vamale şi TVA-ul se plătesc direct la oficiile poştale. Dar dacă vin din Marea Britanie, printr-o firmă de curierat, lucrurile se complică.

„Dacă această valoare depăşeşte 150 de euro, evident că vei plăti TVA-ul din România de 19 la sută şi se va aplica o taxă vamală plus cele de manipulare şi aşa mai departe”, a precizat Doina Vilceanu, specialist e-commerce, potrivit Știrile PRO TV.

Așadar, mare atenție dacă obişnuiţi să faceţi cumpărături online pe site-uri din Regatul Unit. Au apărut costuri suplimentare.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate