Noi modificări aduse Legii privind reforma în domeniul sănătăţii

0

Guvernul a aprobat astăzi ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Conform acesteia punctul de pensie crește la 872 de lei, sumele care sunt sub această valoare sunt scutite de contribuţiile la asigurări de sănătate. Noul plafon de scutire de contribuţie este așadar de 872 de lei și va afecta în jur de 508.000 de persoane care nu vor mai plăti contribuţii de asigurări de sănătate la pensia pe care o primesc.

O altă modificare prevăzută de OUG se referă la dreptul asiguratului de a-şi schimba medicul de familie mai repede de şase luni, în cazul în care există nişte constrângeri semnificative, cum ar fi decesul medicului sau alte lucruri de urgenţă.

De asemenea, conform ordonanței, cardul european de sănătate va avea valabilitate de un an de zile şi nu şase luni cum era până acum stabilit. Ordonanța clarifică modul cum poate fi refuzat acest card pacienţilor care nu sunt asiguraţi.

Sursa: www.economica.net.

legea sanatatii

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate