Instituția Prefectului–Județul Neamț. Motivele care au generat sistarea apei potabile într-o mare parte a orașului Piatra-Neamţ

3

Niculina Dobrilă prefect de Neamţ si subprefectul Gheorghe Neculae s-au întâlnit astăzi, 11 martie a.c., cu conducerea Consiliului Judeţean, primarul municipiului Piatra Neamţ, echipa de conducere a Companiei Judeţene ApaServ şi cu membrii grupului de suport tehnic – format din serviciile publice deconcentrate care sunt implicate în gestionarea problemei potabilității apei.
Tema discuţiei a făcut referire la motivele care au generat sistarea furnizării de apă potabilă într-o mare parte a municipiului Piatra Neamţ.
Din prezentarea specialiştilor de la Compania Judeţeană ApaServ a reieşit că a fost vorba de o avarie semnificativă la o conductă de 800 mm premo. Intervenția la avarie a pus în evidență dimensiunile problemei și faptul că era necesară confecționarea unor piese metalice, aspect care a impus un timp suplimentar pentru remediere și reluarea alimentării cu apă.
În cadrul întâlnirii, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a asigurat că, în această perioadă de sistare a furnizării apei, este pregătit pentru intervenție dacă va fi necesar, pentru alimentarea cu apă – menajeră sau potabilă – a unor puncte din municipiu.
În urma discuţiilor s-au concluzionat următoarele :
– Compania ApaServ sa urgenteze lucrările pentru finalizarea avariei și reluarea furnizării apei potabile în tot municipiul Piatra Neamț

– În ceea ce privește problema potabilității apei vor fi continuate demersurile legale pentru revenirea la două surse de alimentare cu apă brută, prin:
– Urgentarea procedurilor de către Administrația Bazinală Apele Române Bacău pentru realizarea Studiului privind cunoașterea, geneza, evoluția, stabilirea soluțiilor și măsurilor pentru eliminarea surselor de impurificare cu Clostridium Perfringens, și asigurarea stării bune de calitate a apei Râului Bistrița și afluenților acestuia, pentru ca specialiștii să ofere un punct de vedere documentat ;
– Transmiterea unor propuneri, formulate de către DSP Neamț și SGA Neamț, către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor precum și Ministerul Sănătății , pentru completarea cadrului normativ existent (HG 100/2002 pentru aprobarea Normelor de calitate pe care trebuie să le îndeplinească apele de suprafaţă utilizate pentru potabilizare şi a Normativului privind metodele de măsurare şi frecvenţa de prelevare şi analiză a probelor din apele de suprafaţă destinate producerii de apă potabilă) cu valorile obligatorii și recomandate ale bacteriei Clostridium Perfringens în apa de suprafață.

motive

 

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. legio spune

  De acum ne asteapta lupta cu raia si paduchii,ca astazi 12 03 2016 nu curge apa potabila ,centralele termice nu pot produce apa calda din cauza presiunii,masinile de spalat nu pot functiona din cauza presiunii apei. Apa nepotabila curge cu ntermitente ,nu pot functiona nici WC0ile din cauza ca nu se pot umple bazinetele, si urmeaza o serie de cazuri de imbolnaviri. Unii ziaristi ,incearca sa induca ideia culpelor colective ,ca si populatia ar fi vinovata de aceste lucruri,pai mai deontologilor din mass-media ,populatia este proasta, nu stie cum si ce sa faca chiar cu situatiile de poluare ,ptr asta sant institutii platite din banii nostriui care trebuie sa controleze si sa sanctioneze pe cei care gresesc , ma refer la institutia mediului si a apelor Romane . A trecut vremea cand auzeai activistul PCR cu expresia ,,s-a gresit tovarasi” niciodata nu explicau cine este persoana care ,,s-a gresit”, prin aceste expresii isi ascundeau greselile lor si aruncau anatema asupra tuturor.

 2. legio spune

  Care celule de criza ,ar trebui celule de inchisoare ptr toti nenorocitii astia ,care isi umplu buzunarele si pulimea plateste. Vreau sa aud ca si-au depus demisia prefectul,presedintele CJ, conducerea Apaserv toata, ApeleRomane,Mediu , c totio sant vinovati si s-a demonstrat ca nu sant in stare sa gestioneze o situatie de criza. Asi intreba toate conducerile de mai sus ; unde sant milioanele de euro, care s-au cheltuit din fondurile europene de catre Apaserv si primarul Stefan cu firma Strabag, cine plateste milioanele de euro ptr nenorocirile ramase in urma lucrarilor Apaserv la strazile si drumurile din acest mun ?

 3. Culai spune

  Deci, să înţeleg că-n Abia a 3-a Zi v-aţi adunat?
  De ce nu din Prima Noapte, ce-aţi aşteptat: Bacăul (de cînd ne conduce?); Atunci, desfiinţaţi Apaservul, cu tot cu AGAle şi auxiliare cică utilităţi, că tot nu ştiu decît să mărească preţul apei, fără argumente reale, nici contraservicii. Poanta cu „alinierea” s-o debitaţi coanei UE, nu amărîţilor ce-şi duc traiul amărît, numai din pricina politicii voastre politrucizate!
  Se ştie (şi de cînd?) că-n blocuri şi-n cartiere Nu se livrează decît o Singură apă, indiferent de uz/utilizare. Şi că aia ni se taxează, toată, la preţ de apă potabilă?
  Se mai ştie că coana-Mare ApaNietserv bagă toate pierderile de pe conductele ei, la consumatorii casnici, la preţ Unic, de apă potabilă?
  Se mai ştie că bătrîni, bătrîne-s obligaţi să care bidoane cu apă de la mari depărtări, de parcă n-am fi în UE, ci-n bantustanizate ţări?
  Azi, la orele 14, la ApaNietserv nu se aflau nici paznicii la vedere, da’mi-te o Cisternă cu apă, pentru riverani!… O Celulă de criză, acolo…
  Să aşteptaţi Voi mult şi bine vreun vot de la mine!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate