Noi informații legate de incendiul izbucnit sâmbătă seară în secția ATI din cadrul SJU Piatra-Neamț

0

O informare a conducerii Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț  aduce la cunoștință ultimele informații legate de incendiul izbucnit sâmbătă seară în secția ATI.


În urma incendiului, zece pacienți care se aflau în stare critică și primeau îngrijiri în secția ATI și-au pierdut viața. Este vorba de șapte bărbați și trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani. Ceilalți șase pacienți, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferați sâmbătă noapte către Spitalul modular din Lețcani.


Medicul care a intervenit pentru a salva pacienții internați în secția afectată de incendiu și care a suferit răni urmează să fie transferat în această dimineață în Belgia, după ce aseară a primit îngrijiri la Spitalul Floreasca din București.


Conducerea SJU Piatra-Neamț a luat toate măsurile pentru a asigura o continuitate a activității de salvare a vieților pacienților care necesită ventilație mecanică. Astfel, în cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI. În același timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unității sanitare, a unui salon pentru ATI.

În cursul nopții, conducerea Spitalului a realizat o listă cu necesarul de materiale și echipamente, urmând ca aceasta să ajungă la Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Neamț, astfel încât să fie găsite soluții rapide și bune pentru ca pacienții în stare critică să primească îngrijirile de care au nevoie în unitatea medicală județeană.

Citiți și:

Ministrul Sănătății vine la spitalul din Piatra-Neamț. Prima ipoteză: un scurtcircuit a provocat incendiul

(ULTIMA ORĂ) Ancheta incendiului de la ATI Piatra-Neamț, preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

(ACUM) Incendiu la secția ATI – Spitalul Județean Piatra-Neamț (FOTO/VIDEO)

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate