Ministrul Sănătății vine la spitalul din Piatra-Neamț. Prima ipoteză: un scurtcircuit a provocat incendiul

0


Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, se deplasează în această seară la Piatra-Neamț pentru evaluarea situației în urma producerii unui incendiu devastator la secția de terapie intensivă a spitalului din Piatra-Neamț.

Bilanțul victimelor la ora 20.33 era de 10 decese. Alte 7 victime sunt în stare critică, printre care și medicul de gardă care a suferit arsuri pe o suprafață foarte mare a corpului, fiind în stare deosebit de gravă după ce a depus eforturi să salveze cât mai mulți pacienți.

Se așteaptă preluarea victimelor pentru transportul la Iași.

Potrivit declarațiilor ministrului Sănătății oferite pentru presa centrală, se pare că un scurtcircuit ar fi declanșat incendiul pe secție. Secția ATI are o atmosferă saturată de oxigen, fapt care a favorizat producerea unei explozii. Exploziile care au la bază oxigenul sunt printre cele mai violente, similare cu cele ale explozibililor militari.

Motivul izbucnirii incendiului ar fi un scurtcircuit, conform unei prime evaluări făcute de ISU. S-a activat planul roșu. Rămâne să vedem în ce măsura planurile au fost făcute sau în ce mod au fost corect făcute”, a mai precizat ministrul Sănătății, potrivit Libertatea.

ISU Neamț nu a stabilit pentru moment o cauză exactă a incendiului care a avut o evoluție extrem de rapidă și evaluează în continuare situația. Ancheta urmează să fie preluată de Parchet.

Citiți și:

(ACUM) Incendiu la secția ATI – Spitalul Județean Piatra-Neamț (FOTO/VIDEO)

Bilanțul victimelor. PLANUL ROȘU de intervenție la spitalul din Piatra-Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate