Noi gânduri pentru Alexandru Zănoagă de la colegii și profesorii de la „Asachi”

0


Nimănui, niciodată, la o vârstă atât de fragedă nu ar trebui să i se întâmple ce i s-a întâmplat lui Alex. Dar viața, de cele mai multe ori, este foarte nedreaptă. Trecând peste „micile obstacole” ajungem să dăm de obstacole care ne prăbușesc . Simțim cum cerul cade peste noi și ne dorim de cele mai multe ori să dăm timpul înapoi . Dar întotdeauna există o portiță . Acea portiță ori sunt prietenii noștri, ori sunt rudele cele mai apropiate, ori chiar noi înșine . Niciodată nu te da bătut pentru ceea ce ți s-a  întâmplat sau pentru ceea ce se va întâmpla! Mereu lângă tine, Alex!

Lungu Niculina

Alexandru Zănoagă sau Zalex cum îi  spunem noi colegii și  prietenii lui, era cel mai vesel băiat  pe care îl văzusem. Veselia lui s-a transformat  într-o  mare tristețe. Zâmbetul  lui s-a transformat într-un  strigăt  disperat de durere. Într-o  fracțiune  de secundă, tatăl  lor le-a  schimbat destinul pentru  totdeauna. Nimeni nu știe  ce s-a intamplat în  acea seară.  Cert este că doi  copii au rămas  orfani de mamă. Când  am auzit vestea am rămas  șocată și încă  sunt, pentru că nu este  corect ce se întâmplă uneori în lumea asta. Din păcate lucrurile astea se întâmplă  tot mai des. Oare cum a putut el ca  tată   să  își  omoare soția  și  mama copiilor săi? Cine îi  poate da aceste răspunsuri  lui Zalex  și Biancăi? Cine le va liniștii sufletele? Cine îi  va aduce din  nou zâmbetul pe  fața  lui Zalex? Noi ca  prieteni  nu putem  decât  să  îi  fim alături, să-l  încurajăm  și  chiar  dacă  este  foarte trist, viața merge înainte. Fii puternic Zalex  pentru Bianca, pentru mama ta și  nu în ultimul rând  pentru tine!

Ema Bergher

Alex, mai întâi de toate prietenul nostru, trece printr-o perioadă grea. Mama sa a trecut în lumea îngerilor, iar acum îl privește din cer. Noi, colegii lui, am încercat să îi fim alături, să îl sprijinim și să îl încurajăm atât cât am putut, cu toate că și starea noastră nu era una tocmai bună, gândindu-ne neîncetat la el, la ce face, cum se simte … 
Adevărul este că am simțit suferința lui și știam că îi este greu, pentru că nimic nu este mai dureros pe lumea asta decât să pierzi o persoană apropiată. 
Îi vom fi alături în continuare colegului nostru și vom trece peste această încercare împreună, ca o familie mai mare … Sperăm ca timpul să-i atenueze durerea cât mai repede și să își recapete zâmbetul care era nelipsit pe chipul său …

Mihai Maria Larisa

Nu există cuvinte care pot exprima sentimentele care te cuprind când ești martor la astfel de evenimente. Prima dată când am auzit această veste am fost îngrozită. Nici nu m-am gândit că e vorba despre Alex al nostru și speram ca acest incident nu are nicio legătură cu el. A doua zi însă, am vorbit cu el și mi-a dat această veste tulburătoare. Este cumplit să vezi, cum un om, un copil, cade la pământ, în astfel de momente. Mă bucură enorm faptul că am fost alături de el în aceste clipe și că ne-am mobilizat într-un timp foarte scurt pentru a le sări în ajutor lui Alex și a surorii lui. Singurul lucru pe care îl putem face este să-i fim alături, să-l sprijinim și să-i arătăm că are pe cine să se bazeze. Acest eveniment ne-a unit ca și clasă, fapt ce ne va ajuta mult pe viitor să ne confruntam cu alte situații. Alex, îți doresc putere să treci cu bine prin momentele acestea și să mergi mai departe! Noi  suntem aici …  indiferent de situație!!!

Urzică Ioana Paula

Viața lui Alexandru, dragul nostru elev din clasa a IX-a E, a fost marcată de un eveniment tragic: pierderea mamei. Suntem alături de el, de întreaga sa familie pentru a putea trece de această grea încercare, pentru a face față durerii provocate de pierderea imensă. Ne alăturăm și noi, profesorii, celor care prin cuvintele și gândurile bune, dar mai ales prin faptele lor contribuie la sprijinirea lui Alexandru pentru a depăși acest moment dificil. Proiectul ”Împreună pentru Alex” inițiat de Asociația Nisi Art-A.N.A. este un proiect de voluntariat prin care ne putem arăta solidaritatea cu Alexandru.  Cu ajutorul celor dragi din jurul lui, cu ajutorul colegilor și profesorilor, suntem siguri că Alexandru va depăși acest moment, va privi viața cu alți ochi, va înțelege că mama sa, Gabriela, a devenit ”îngerul său păzitor” pentru totdeauna. Alexandru, mergi înainte și ai curajul să îți împlinești toate visurile!

Profesor Mihaela Gherghelescu – Colegiul Național ”Gheorghe Asachi” Piatra Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate