Noi domenii de internet din 2012

0

Era punct-com s-a incheiat. A inceput era punct-orice. Organizatia care concepe regulile numelor domeniilor de internet, ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), a aprobat modificarile care permit oricui sa inregistreze orice nume de domeniu ca adresa web. Noile regului vor afecta industria numelor de domenii top-level, cunoscutele punct-com sau punct-net. Acum, utilizatorilor li se permite sa inregistreze o adresa web care sa se incheie cu numele companiei, de exemplu, punct-BMW, sau numele orasului, punct-Paris.


Companiile ar putea avea de castigat prin aceasta accentuare a identitatii lor. Cu toate acestea, permisivitatea pe care o au utilizatorii ar putea afecta companile care doresc sa isi conserve brandul si identitatea pe web si care vor fi nevoite sa monitorizeze schimbarile pentru a vedea daca cineva a preluat marca lor inregistrata si sa o utilizeze ca domeniu top-level. Noile reguli permit o infinitate de optiuni in ceea ce priveste alegerea domeniului, insa Google a avertizat ca se va crea confuzie. Spre exemplu, daca cineva va dori sa caute Citibank, site-ul oficial va fi citibank.com, www.citybank, citi.bank sau altceva? Achizitionarea unui domeniu personalizat va fi posibila din 2012.

Ilona Popescu

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate