Noi date despre incendiul de astăzi, din Neamț: Două femei au ajuns la spital. O lumânare ar fi provocat tragedia

0

La ora 11:18 pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Timișești pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. Știrea inițială aici – click.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD), SVSU Timișești și SAJ Târgu-Neamț.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la acoperișul și în interiorul unei case.
O femeie de 83 de ani a fost scoasă de cetățeni până la sosirea forțelor de intervenție. Victima, care era inconștientă și prezenta arsuri la nivelul membrelor superioare și inferioare, a fost preluată de echipajul SMURD și ulterior transportată la CPU Târgu-Neamț.
O altă persoană, o femeie de 49 de ani a necesitat îngrijiri medicale din cauza intoxicației cu fum (a evacuat persoana din casa cuprinsă de flăcări). Aceasta a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la CPU Târgu-Neamț.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul casei (din lemn și acoperit cu plăci de azbociment) pe o suprafață de 120 mp, tâmplăria din pvc aferentă (uși și ferestre) și bunurile materiale din interiorul acesteia.
Focul deschis în spații închise (lumânare) a fost cauza probabilă de producere a incendiului).

a transmis căpitan Irina Popa – ISU Neamț

Recomandări:

Pompierii nemțeni reamintesc cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate pentru a evita producerea unor astfel de evenimente nedorite, ce pot produce importante pagube materiale și pierderea de vieți omenești:

✔️ nu amplasaţi lumânările aprinse în apropierea materialelor combustibile (mobilier, perdele, cărţi, articole de îmbrăcăminte, draperii, hârtie etc.) ori în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi a provoca incendii.

✔️asiguraţi-vă că lumânarea se află în poziţie verticală şi că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;

✔️aşezaţi întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă, rezistentă la căldură;

✔️stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;

✔️ asiguraţi-vă că lumânările sunt stinse complet atunci când părăsiţi încăperea;

✔️nu adormiţi cu lumânările aprinse.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate