Noi criticăm, primarul răspunde. E un început bun, totuși

2

Astăzi am criticat agresiv un proiect prin care Primăria vrea să cumpere biciclete de peste 2 milioane euro pentru ca atât noi cât și turiștii să ne putem plimba prin oraș (click aici pentru articol).

Fără nicio urmă de ironie mulțumim primarului că a dat un răspuns prompt – chiar dacă e un răspuns indirect – iar pentru o corectă informare a dumneavoastră trebuie să vedeți acest răspuns:

Am văzut că proiectul bike-sharing a stârnit rumoare. Și mă bucur că se întâmplă asta, până la urmă dacă nu se vorbește despre un lucru înseamnă că nu e important.

Aș vrea însă, să lămurim câteva aspecte:
– Orașul nostru trebuie să fie un oraș pentru oameni, nu unul pentru mașini.
– Orașul nostru are nevoie să respire un aer curat și nepoluat.
– Orașul nostru merită mai multă atenție și să devină #orașverde.

Aceste lucruri vor fi posibile doar dacă noi vom opta pentru un transport mai sănătos atât pentru oameni, cât și pentru mediul înconjurător. Am văzut și deja clasicele remarci de tipul „a făcut Carabelea proiectul lui X”. Și mă întristează această mentalitate atât de dăunătoare…când o să înțelegem că sunt proiectele orașului, ale oamenilor? Nu știu răspunsul, dar e clar că atunci când se va întâmpla acest miracol, vom vedea cu ochi buni continuitatea în proiecte și măsuri. Vom vedea cum interesul cetățenilor va depăși orgoliile politice în topul priorităților. În ciuda valului de critici și comentarii, eu voi căuta să recâștig oportunitățile pe care orașul nostru le-a ratat prea mult timp.

Ca ultimă observație, vă asigur că gândirea aceasta, de tipul: ”asta ne lipsește nouă acum?” ne-a adus aici după 30 de ani. Eu nu voi mai lăsa timpul să treacă și voi continua să fac lucrurile de care avem nevoie, să implementez o viziune coerentă și idei care să contureze #nouaPiatra și un viitor mai bun pentru copiii noștri, acasă.

Andrei Carabelea

Dacă domnul primar Carabelea dorește să nu se mai critice nimic din ceea ce se face la primărie și, mai mult decât atât, dacă vrea ca publicația noastră să-i susțină toate proiectele indiferent de cât de neînțelese sunt ele, trebuie să facă un singur lucru.

Pentru fiecare investiție mai serioasă, să facă o hotărâre de Consiliu Local în care să se specifice ”Orice pierderi, corecții financiare, sancțiuni și alte daune financiare sau materiale provocate din cauză că proiectul/investiția nu își atinge scopul propus/asumat vor fi imputate: …………………………. ”. Pe linia punctată să fie trecut numele celor care dau banii înapoi (asta dacă proiectul cu bicicletele nu își atinge scopul, apar corecții financiare sau trebuie să returnăm banii).

Municipiul Piatra-Neamț este în prag de faliment din cauza unor astfel de proiecte care s-au dovedit a fi dezastruoase și au înglodat municipalitatea în datorii. Primarii vin și pleacă iar noi cetățenii achităm nota de plată.

Domnule primar, dacă aveți încredere în acest proiect și știți că va fi bine atunci asumați-vă împreună cu echipa de implementare prin HCL toate pierderile, în cazul în care treaba iese prost și trebuie să dăm banii înapoi.

După zeci de proiecte greșite, Piatra-Neamț are nevoie de oameni care să își asume ceea fac. Aveți acest curaj, domnule primar, să vă asumați eventualele pierderi sau nici dumneavoastră nu aveți chiar așa de multă încredere că aceste proiecte vor fi un succes și nu vom fi nevoiți să dăm banii înapoi?

Vă rugăm domnule primar Carabelea, oferiți-ne o lecție de asumare. Arătați-ne că nu avem dreptate și că aveți încredere în acest proiect asumându-vă un eventual eșec. Dacă ne demonstrați acest lucru, promitem că vom avea și noi încredere în deciziile dumneavoastră.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Iordachi Mircea spune

    Conducatori care au impus „binele” cu forta am mai avut. Din pacte rezultatele se vad. Oare de ce nu se supun dezbaterii publice aceste proiecte nastrusnice. Domnul primar ar trebui sa stie care aste vasta medie a populatiei si prognoza pe urmatorii 10 ani, cand ponderea va fi varsta inaintata si foarte, pe care nu o vad circuland cu bicicleta pe ruta Precista – Darmanesti.
    Nu se face un studiu de impact, de oportunitate, de orice, care sa ne arate si noua avantajele implementarii acestor proiecte. Lozincile cu mediu, cu aer curat etc nu se prea potrivesc la Piatra Neamt. Nu cu bicicleta atragi tinerii.

  2. Marcoci spune

    Niciun articol despre clasele închise covid? Ia mai vezi prin oraș…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate