Noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în Neamț (perioada 20-24 ianuarie)

0

Paisprezece cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în județul Neamț, în perioada 20-24 ianuarie 2020.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în perioada 20-24 ianuarie 2020 a fost de 82. Cele mai multe au fost înregistrate în județul Suceava (30), urmat de Satu Mare (15), Neamț (14), Caraș-Severin (12), Timiș (10), Buzău (2), iar în Bacău, Constanța și Dâmbovița fiind înregistrate câte un caz.

Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2-4 săptămâni; confirmarea și clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni.

Astfel, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 24 ianuarie este 19.170, din care 64 de decese.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații.

Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinți își vaccinează copiii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate