Noaptea Cercetătorilor 2019 – sărbătoarea europeană a științei la Piatra-Neamț

0

Cu ocazia Nopţii Cercetătorilor Europeni ştiinţa iese din nou în stradă.

Noaptea Cercetătorilor Europeni va aduce simultan, odată cu ediția din 2019, cel mai mare laborator de cercetare în aer liber, pe 27 septembrie, în Piatra-Neamț și în alte 20 orașe din România.

Vineri, 27 septembrie, la Curtea Domnească, între orele 17:00-22:00, vor fi expuse principii din fizică și chimie, astronomie, electrotehnică, inventică, restaurare si cercetare folclorică și vor avea loc experimente live, demonstrații aplicate și concursuri.

Organizatorul evenimentului este Asociația RO-SAT ONE, în parteneriat cu Colegiul Național de Informatică, Primăria municipiului Piatra-Neamț și Inspectoratul Școlar Județean Neamț.

Curiozitatea ne îndeamnă să cercetăm și să descoperim încă din primele clipe ale vieții, iar unii dintre noi ne dorim constant să înțelegem cu adevărat esența lucrurilor! Așa cum știm, încă de când eram mici, laboratoarele de cercetare sunt locurile unde se ascund cele mai interesante procese de cunoaștere. Elevii vor avea ocazia să vadă ce se ascunde în spatele celor mai fascinante fenomene naturale și, de ce nu, să afle dacă în viitor vor putea și ei să îmbrace uniforma cercetătorilor.”, transmit organizatorii.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate