(FOTO/VIDEO) Polițist din Neamț, suspect că a transportat lemn, fără acte

1

La redacția ziarului au fost primite de la un cetățean al comunei Bicaz Chei, câteva poze, filmări și informații, conform cărora, în seara zilei de 18 septembrie, un polițist al comunei Dămuc, ar fi condus o autoutilitară încărcată cu material lemnos, fără niciun fel de documente. Mașina nu era personală, ci a unui localnic. Cetățeanul respectiv a sunat la 112, mai ales că a sesizat faptul că ar fi consumat alcool. Filmat fiind, acesta a părăsit autovehiculul și dus a fost. Poliția a ajuns la locul indicat, însă a găsit doar mașina. Martorul nostru a asistat la întreaga scenă și povestește că luat la întrebări, polițistul declara că nu a fost el la volan, ci soția sa, el fiind la un magazin din apropiere.
Mașina cu lemne se pare că a rămas pe loc până în dimineața zilei de 19 septembrie, când a fost ridicată și condusă la Ocolul Silvic din Bicaz. Martorul ne-a precizat faptul că, în urmă măsurătorilor făcute de organul silvic, ar fi vorba despre 5,6 mc material lemnos, pe care le-ar fi dus la soacra sa acasă.
Domnul care ne-a sesizat această situație, ne-a mai precizat faptul că polițistul este cunoscut pentru acțiunile de urmărire a celor care transportă lemne, tocmai de aceea a luat măsuri, revoltat fiind că un organ al poliției comite astfel de fapte!
Purtător de cuvânt IPJ Neamţ :

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați cu privire la faptul că un polițist ar fi transportat material lemnos fără a deține documente de proveniență.
La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că agentul de poliție în vârstă de 40 de ani, din Bicaz Chei, a transportat cu o autoutilitară pe DJ 127 A o cantitate de aproximativ 4 mc lemn de foc, esență foioase. Acesta a prezentat drept document de proveniență un act de donație emis de Primăria comunei Damuc prin care această cantitate de lemn era donată soacrei sale, dispunându-se prin același document ca transportul să fie efectuat fără a deține aviz de însoțire, contrar normelor legale în vigoare.
De precizat este faptul că agentul era în timpul liber, în ținută civilă. Cantitatea de material lemnos a fost indisponibilizata în vederea continuării cercetărilor și au fost dispuse verificări prin structura de control intern din cadrul IPJ.

Robert Iosub

Sursa: ZiarBicaz.RO

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Onelian dalmatio spune

    Ce să cred!? …, cert este faptul că în Româniacei ce sânt puși să asigure respectarea legalității aceia se cred Dumnezei și fac ce vor, fură cât pot și-l încaleca pe cel amărât iar cu cei pe cai mari fac profituri uriașe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate