Nimic nu te-a convins să STAI ÎN CASĂ? VIDEO cu pacienți COVID-19 în faze severe ale infecției

0

Liderii lumii spun că e război… În primă linie, pe front, sunt cadrele medicale, pompieri, polițiști, jandarmi, armata, voluntari, autorități. Eroii absoluți ai acestor luni, în care planeta e îngenuncheată în fața unui virus care nu poate fi văzut cu ochiul liber. Ceva atât de mic a răpit extrem de multe de vieți. Unele lupte s-au câștigat, altele au fost pierdute. Dar războiul continuă. Singura miză este viața sau moartea. Depinde cine câștigă.

Italia a depășit China la numărul de decese. Zilnic, un pacient din Italia moare la câteva minute… Sute de morți pe zi! Și drama medicilor neobosiți continuă, chiar și în cele mai performante spitale din Europa. Trei reportaje realizate în aceste zile în Italia, pe care le puteți urmări mai jos, arată ce se întâmplă în zonele improvizate de terapie intensivă… pentru că nu mai sunt locuri… Sunt prea multe cazuri, din ce în ce mai multe… Și oamenii mor pe capete.

Oameni buni, e timpul să învățăm din greșelile celorlalte țări care nu au oprit la timp epidemia. E timpul să fim responsabili și să înțelegem tot ceea ce spun acești eroi: soluția, SINGURA SOLUȚIE, este să rămânem în casă toți cei care nu avem motiv întemeiat să nu o facem.

Dacă nu vom înțelege acest lucru, vom repeta aceleași greșeli și în saloanele din spital, intubați, sau, mai rău, în sicrie, pot fi cei dragi ai noștri, părinți, bunici… sau chiar noi. Reportajele sunt realizate în limba engleză, dar imaginile vorbesc de la sine.

Priviți-le și încercați să înțelegeți ceea ce e de înțeles. Stați în casa ACUM, ca să nu fie prea târziu.

IMAGINI CU UN PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL!

N.R. Medicii italieni spun că nu este o simplă gripă, este o formă de pneumonie severă, în stadiile grave. Este o provocare teribilă pentru orice sistem medical, oricât de performant ar fi. Pacienții grav bolnavi au nevoie de oxigen pentru a putea fi menținute funcțiile vitale. În Bergamo toate spațiile de ATI sunt ocupate. Cadrele medicale improvizează și pun pacienții în toate spațiile disponibile. Este plin!

Medicii imploră celelalte țări să nu repete greșelile și să limiteze imediat orice formă de transmitere a virusului. În vârful epidemiei, toate resursele medicale se consumă instant. Cei din Bergamo vor ca aceste imagini să fie văzute de întreaga lume. Ei o numesc apocalipsă și mesajul lor pentru noi este: „FIȚI PREGĂTIȚI PENTRU CE VA URMA!”

În Cremona un medic povestește prin ceea ce trece zilnic, are coșmaruri. Un alt medic spune că în pofida protocoalelor care se respectă, nimic nu pare să dea rezultate și lupta pentru salvarea pacienților e de multe ori e pierdută. Nimeni nu a mai văzut așa ceva. Virusul nu iartă pe nimeni, indiferent de vârstă. Familia nu își poate lua nici măcar rămas bun de la cei care au pierdut lupta cu virusul…

Eroii însă nu renunță la luptă și speranța noastră, a tuturor, este că vom câștiga războiul. Și îl putem câștiga mai repede, dacă ascultăm două cuvinte: STAȚI ACASĂ!

* Articol motivațional în favoarea izolării voluntare la domiciliu. Unicul scop este acela de a preveni răspândirea acestui virus, de a proteja persoanele vulnerabile și de a sprijini autoritățile în gestionarea problemei. Doar înțelegând gravitatea situației putem deveni mai responsabili. Vă rugăm să vă informați DOAR din surse oficiale și să respectați întocmai deciziile comunicate ale autorităților române pe canalele oficiale.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate