Nimeni nu vrea cu adevărat să rezolve problemele spitalului care se transformă într-un fel de abator. DSP se preface că dă sancțiuni

3

La spitalul din Piatra-Neamț te duci cu o boală și ai șanse mari să pleci cu două. Acesta nu mai este demult un secret. Doar DSP Neamț și conducerea spitalului nu vor să vorbească deloc de cauze, ci doar de efecte, scuza principală fiind că și la alte spitale este la fel.

Acum aflăm că cei de la DSP au mimat un control și au aplicat o amendă spitalului pentru niște bacterii intraspitalicești găsite la ATI. Din punctul nostru de vedere, amenzile date între instituții ar putea să și le bage undeva cei care le dau pentru că sunt tot din bani publici.

Despre amenda dată pentru ce infecții asociate asistenței medicale au găsit la ATI… aceasta nu rezolvă nicio problemă. Poate cei de la DSP se fac că nu văd și poate lumea nu știe, dar le spunem noi. Pacienții care sunt duși din spital la secția ATI sunt transportați prin curtea spitalului în cele mai neconforme condiții. Pentru cazurile de pacienți netransportabili, o să râdeți ca să nu plângeți, dar acesta este adevărul, cei din spital cheamă o ambulanță pe rampă la UPU, urcă pacientul în mașină și îl transportă cu ambulanța 30 de metri până la clădirea ATI. Cum să nu duci odată cu pacienții o mulțime de microbi din spital la secția de ATI?

Din câte se pare, cei de la DSP nu mai văd pădurea din cauza copacilor, iar cei de la spital se dezumanizează pe zi ce trece, având probleme mari cu empatia.

Infecțiile asociate actului medical din spitalul din Piatra-Neamț nu se vor termina până ce DSP nu își va face treaba corect și până ce conducerea spitalului nu va face o evaluare a personalului compus din prea mulți indivizi și individe ajunse pe spagă și pile pe posturi, care nu știu meserie și automat nu respectă regulile de igienă sanitară. Deja este o raritate să vezi o asistentă care face un pansament steril și corect la un pacient. Cum să nu fie plin de infecții și microbi?

Din păcate, nimic nu se va rezolva. La DSP conducerea numită politic nu va avea niciodată curajul să facă un control adevărat și transparent împreună cu cineva din presă și o cameră de luat vederi, iar conducerea spitalului, de asemenea, nu va face nimic altceva decât să se smiorcăie la fiecare articol apărut în presă și să se afișeze cu fețe de victime spunând că cineva vrea să-i dea afară. O grupare de instituții unde o mână spală pe alta în timp ce actul medical din spital a ajuns inuman.

I.R.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. Ina spune

  Bine ca vor SALARII MARI 💰

 2. radu tomsa spune

  Putin spus abator. E o bataie de joc maxima la adresa celor care spera la un ajutor medical….50% din personal se ponteaza si ii gasesti de fapt la clinicile private,doar banii ii primesc de la spital,ca de muncit acolo,mai putin. Jur,daca ar fi sa ajung acolo,voi avea si pistolul cu mine. sa inteleaga ca singura spaga ce o vor primi va fi ceva plumb din pistol. Si daca se dau smecheri,o sa am grija sa ii viziteze cineva la ceas de seara acasa,sa stea la o „discutie”,cu familia legata,sa inteleaga cum e cu umilinta.

  1. nimeni spune

   isi bat joc de noi!!!!! pana cand???????asta i intrebarea!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate