Nemțenii își fac pașapoarte pe bandă rulantă de frica războiului

0
foto: wowbiz.ro

Dacă anul trecut, 2021, în primele două luni au fost eliberate în județul Neamț 1.500 de pașapoarte, anul acesta, 2022, în același interval de timp s-au eliberat 3.500 de pașapoarte, mulți nemțeni solicitând astfel de acte și pentru copiii minori.

Din discuțiile purtate cu unii dintre cei care au solicitat eliberarea de pașapoarte am aflat că nu au de gând să plece nicăieri, ci doar să fie pregătiți pentru a părăsi țara cu toată familia în cazul în care conflictul din Ucraina se extinde în România.

Sfătuim nemțenii să nu suprasolicite serviciul de pașapoarte decât dacă au nevoie cu adevărat de aceste acte. Pentru cei care iau în considerare un eventual conflict armat la care să fie parte și România le amintim că refugiații (cei care pleacă din țările aflate în război) nu este necesar să aibă toate actele în regulă, deoarece se creează culoare speciale pentru ei și nu-i trimite nimeni înapoi dacă nu au pașaport sau nu știu ce procuri pentru copii.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate