Nemtenii bolnavi cronic vor scoate din buzunar mai multi bani pentru medicamente

1

Ministerul Sanatatii spune ca nu sunt bani si din acest motiv sumele decontate pentru medicamentele bolnavilor cronic se vor reduce. Incepand cu luna august, nemtenii care au indraznit sa se sufere de boli cornice vor scoate mai multi bani din buzunar ca sa traiasca. De la 1 august, ministrul Sănătăţii a decis să reducă sumele decontate producătorilor de medicamente cu 15%. Totodată şi adaosul comercial decontat distribuitorilor va fi redus cu 6 procente, iar cel pentru farmacişti cu 9 procente. Rezultatul aşteptat, o economie de 66 de milioane de euro, din care statul speră să poată asigura medicamente pentru toţi cei care suferă de boli cronice.

Gh. Adrian

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Vasile Poparda spune

    Desigur, bani pt. sanatate nu sunt. Compensarea medicamentelor este o bataie de joc: medicii scriu pe retete ca se compenseaza cu 50 sau 90% si farmaciile acorda mai putin de 20%. Analize nu se mai fac gratuit sau daca se fac pacientii depun mari eforturi pt. abeneficia, in numar limitat, de acestea. Multa lume se intreaba cum de sunt sume enorme de bani la dispozitia Elenei Udrea pentru proiecte megalomanice si majoritatea inutile pt. asa zisul turism ? Nu-i poate pune nimeni frana Elenei Udrea pentru ca banii respectivi sa fie dirtijati spre sanatate ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate