Negociere halucinantă de preț la parcările de reședință din Piatra-Neamț: „1000 de lei pe an”

3

După cum am precizat într-un articol anterior, la primărie s-a organizat un „grup de lucru” neoficial pe problema parcărilor de reședință din Piatra-Neamț. În acest grup au participat mai multe persoane, inclusiv din conducerea primăriei, dar și directorul Parking, până în momentul în care a devenit persona non grata.

În cadrul unui interviu oferit publicației noastre, Ionuț Moroșanu, directorul Parking, ne-a declarat că în interiorul acestui grup s-ar fi discutat inclusiv mărirea prețului pe parcările de reședință. Cineva din primărie ar fi avut „strălucita” idee de a propune fabuloasa sumă de 1000 de lei pe an pe un loc de parcare. Evident, această propunere nu s-a concretizat, însă faptul în sine arată universul paralel în care trăiesc anumite persoane din administrația publică locală. Ionuț Moroșanu a evitat să dea numele persoanei, deoarece „s-a săturat de scandal”, spune acesta.

În schimb, Ionuț Moroșanu ne-a declarat:

„S-a propus această sumă pentru a descuraja lumea să folosească mașina proprie, sperând că implementarea proiectelor de mobilitate va aduce un transport public în comun de calitate. S-a vorbit de parcări la ieșirea din oraș, parcări suspendate sau subterane, dar doar discuții.

Prețul pentru care noi am făcut și solicitare a fost de 250 de lei pe persoană fizică/an. Eu am fost de acord cu acest preț. Unul din lucrurile bune legate de acest preț a fost acela că se specifica în contractul de concesiune cu Parking că sumele date de Parking la Primărie vor fi folosite exclusiv pentru parcări, nu se vor mai duce în bugetul local pe altceva.”

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. Chris spune

  Doamne sfinte!
  Nici in Viena nu găsești parcare la prețul ăsta…. intr o localitate aproximativ la fel cu Piatra Neamț , în Austria, ajunge la 12 euro pe lună . Multe sunt incluse în prețul de inchiriere….nu mai știu de unde să ciupească, urat lucru!

 2. Petronela spune

  Sincer, nu ma mira acest tarif propus.Fiindca s-a vazut ca se poate ! Pentru cei care nu au loc de parcare si abia acum fac cerere sa obtina parcare de resedinta oricum pentru primul an platesc o suma destul de ridicata. Intre septembrie 2021 si februarie 2022 am fost chemata de Parking sa particip la doua licitatii si la prima m-am retras la aproape 2000 lei, la a doua la aproape 3000 lei.Licitatia a continuat dupa retragerea mea deci e posibil sa se fi adjudecat locul pentru o suma mai mare. Sincer, am ramas uimita de sumele mari pe care sunt dispusi cu usurinta sa le plateasca pietrenii pentru un loc de parcare !!! Si locul respectiv nici macar nu era intr-o zona centrala.

 3. Min spune

  Berbecii astia nu inteleg ca transportul in comun,la noi in tara si judet,sunt jegoase,pline de mirosuri,gume de mestecat lipite de manere,oameni de tusesc cu patos fara sa puna mana la gura in timp ce asculta muzica la boxa portabila. Rezolvati problema asta si poate va merge mai multa lume cu transportul vostru in comun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate