[FOTO] Neamț: Vântul puternic a provocat daune materiale și avarii la rețelele de distribuție a energiei

0

Încă de la primele ore ale dimineții, pompierii au demarat misiuni la nivelul municipiului Piatra-Neamț. Aceștia au intervenit pentru a înlătura pericolele produse de vântul puternic.

Au avut loc două intervenții pentru degajarea unor arbori căzuți pe carosabil: unul la intrarea în ștrand și unul pe strada Durăului.

FOTO: ISU Neamț

De asemenea, a avut loc o misiune de îndepărtare a unei bucăți de tablă desprinsă din acoperișul unui bloc de locuinte și cazută pe cabluri de telefonie în Piața 22 decembrie. S-a deplasat un echipaj de pompieri.

FOTO: ISU Neamț

Pompierii au mai avut o misiune de recunoaștere în zona străzii Muncii, zona Stației de betoane, fiind o schelă căzută în stradă. La fața locului s-a deplasat 1 echipaj de pompieri de la Detașamentul Piatra-Neamț. Nu au fost victime.

FOTO: ISU Neamț

Au mai fost realizate misiuni de recunoaștere/asigurare pe B-dul Republicii, zona gării, fiind o bucată din acoperiș căzută în spatele blocului, pe str. Mihail Sadoveanu, o bucată de tablă desprinsă din acoperișul unei case nelocuite, pe Aleea Ulmilor, zona magazin Profi, scândură desprinsă din acoperișul unui bloc de locuințe.

FOTO: Delgaz Grid

RVântul puternic a cauzat şi cauzează în continuare numeroase avarii în reţelele de distribuţie din Moldova, în special la liniile electrice aeriene (de înaltă, medie şi joasă tensiune) ce asigură alimentarea cu energie în zonele rurale. Electricienii au înlocuit stâlpi de medie tensiune, elemente de izolaţie şi susţinere şi au reîntregit  coductoarele rupte de vântul puternic. Cele mai afectate judeţe sunt Bacău, Neamţ şi Suceava.

La ora 10.00 erau nealimentate3 localități în Neamţ, potrivit unei informări Delgaz Grid.


FOTO: Delgaz Grid

Întrucât în unele zone conductoarele sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafaţa solului, Delgaz Grid atrage atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care îl reprezintă atingerea lor sau chiar pătrunderea  persoanelor în vecinătatea acestora. De asemenea, apropierea de stâlpii avariaţi, aflaţi într-un echilibru precar, poate genera accidente grave la posibila cădere a acestora.

Echipe ale Delgaz Grid şi ale firmelor contractoare lucrează în continuare pentru remedierea avariilor şi reluarea alimentării cu energie electrică în cel mai scurt timp posibil. Condiţiile meteo crează în continuare dificultăţi, la această oră fiind în vigoare un cod portocaliu de vânt ce poate ajunge local la 100 km/h în judeţele Botoşani şi Iaşi.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate