NEAMȚ: Numeroase percheziții și persoane arestate într-un dosar cu fapte deosebit de grave

0
  • 13 PERSOANE REȚINUTE PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC ȘI VIOL ÎN FORMĂ CONTINUATĂ

La data de 17 iunie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, au pus în executare 21 de mandate de percheziție domiciliară, la locuințele unor persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată și deținere fără drept de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu. Precizăm că una dintre acestea este urmărită penal și pentru săvârșirea infracțiunii de viol în formă continuată.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada 2023 – iunie 2024, în mod repetat, persoanele în cauză ar fi deținut, oferit cu titlu gratuit, intermediat și comercializat direct diferite cantități de canabis (drog de risc) și 3-CMC, respectiv 4-CMC (droguri de mare risc), către consumatori, inclusiv minori, din județul Neamț.

Totodată, din materialul probator administrat, a rezultat că în intervalul martie – iunie 2024, unul dintre bănuiți ar fi întreținut, în mod repetat, relații sexuale cu două persoane vătămate minore, de 14 și 15 ani.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate cantități de droguri de risc (canabis) și de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), o parte porționate și ambalate în scopul comercializării, comprimate, grindere, cântare electronice, obiecte purtând urme de substanță, medii de stocare a datelor, 28.760 de lei și 250 de euro, un pistol cu bile de cauciuc, precum și alte mijloace de probă.

Ieri, 17 iunie, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea a 13 bănuiți pentru trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată și deținere fără drept de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu (unul trimis în judecată în alt dosar, pentru fapte similare), iar ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor brigăzilor de combatere a criminalității organizate Galați și Bacău și ai Inspectoratului de Poliție Județean Neamț precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și inspectoratelor de jandarmi județene Neamț, Bacău și Galați.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

a transmis IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate