Imagini superbe cu „iezii cucuieți” de capră neagră în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș (VIDEO)

0

Clasa pregătitoare din pădure nu intră în vacanță. Romsilva prezintă imagini superbe cu iezii de capră neagră, la masă sau la joacă, în pădurile Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș, filmați de către camerele de monitorizare a faunei.

Caprele negre au de obicei un singur ied, mai rar câte doi. Iezii sunt foarte jucăuși și ating maturitatea la trei ani. Iedul este avertizat de capra neagră la observarea unui pericol printr-un sunet caracteristic.

Caprele negre trăiesc în ciopoare, grupuri de până la 30 de exemplare, conduse de femele în vârstă și cu experiență. Masculii trăiesc în grupuri separate. În cadrul grupului, o capră neagră veghează tot timpul pentru a preveni atacurile prădătorilor.

Sunt perfect adaptate zonelor montane și se pot deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.

Pădurile Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș asigură faunei bogate toate condițiile de liniște, hrană și adăpost.

Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 7.072 hectare, din care 5.123 hectare se află în zone de protecție, ceea ce înseamnă circa 73% din suprafața acestuia, iar restul în zone de conservare durabilă, unde anumite lucrări sunt permise, conform legislației din domeniul ariilor naturale protejate.

informează Romsilva

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate