NEAMȚ: „Intersecția morții”, un semnal de alarmă pentru autorități – De luni încep lucrările de semaforizare

0
Foto caracter ilustrativ (ARHIVĂ)

Deși lipsa conduitei preventive și nerespectarea legislației rutiere sunt cauzele principale pentru care se produc numeroase accidente în „intersecția morții”, autoritățile au ajuns la concluzia că unica modalitate de a preveni astfel de tragedii pe viitor o constituie reglementarea circulației cu ajutorul semafoarelor rutiere. În acest sens, reprezentanții DRDP Iași au anunțat începerea lucrărilor pe acest sector de drum începând cu data de luni, 14 septembrie. Vom reda în cele ce urmează comunicatul integral:

Urmare a informațiilor din presa locală nemțeană, dar și a accidentelor petrecute în intersecția DN 15D cu DJ 156A, pe raza localității Girov, județul Neamț, DRDP Iași precizează următoarele:

Intersecția DN 15D cu DJ 156A este o intersecție de tip „dublu T”, amenajată cu benzi destinate virajului la stânga pe ambele direcții de mers ale drumului național  15D, fiind prevăzută, totodată, cu insule de dirijare a traficului pe drumul județean DJ 156A.

Semnalizarea orizontală și verticală este realizată corespunzător, conform normelor și normativelor în vigoare. Ca atare, așa cum reiese și din procesele verbale ale Poliției, cauza principală a accidentelor în zonă o constituie neatenția șoferilor (neacordarea de prioritate), în ciuda semnalizării corespunzătoare a intersecției menționate.

Cu toate acestea, urmare a accidentelor rutiere petrecute în ultima perioadă în intersecția menționată, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Județean de  Poliție Neamț, s-a hotărât reglementarea circulației cu ajutorul semafoarelor rutiere.

În acest scop, DRDP Iași a organizat o procedură de achiziție pentru proiectare și execuție semaforizare intersecție DN 15D cu DJ 156A. La momentul actual, ofertantul câștigător se află în faza de implementare a proiectului, lucrările efective urmând a începe luni, 14 septembrie 2020.

Totodată, pentru îmbunătățirea semnalizării orizontale și verticale, se vor amplasa suplimentar stâlpi lamelari de ghidare și butoni luminoși, care să atragă atenția participanților la trafic că tranzitează o zonă predispusă accidentelor rutiere.

Va fi interesant de observat dacă în urma acestei măsuri circulația se va desfășura fără incidente majore pentru că acesta este, în fond, obiectivul principal.

Citește și:

dolinex

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate