NEAMȚ: Ilegalități în domeniul exploatării și circulației materialului lemnos. Sancțiuni de 20.000 de lei (FOTO)

0

La data de 23 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Neamț au desfășurat, în localitatea Pipirig, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul exploatării și circulației materialului lemnos.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

De asemenea, polițiștii au dispus confiscarea fizică a aproximativ 50 de metri cubi material lemnos și confiscarea valorică a volumului de   aproximativ 112 metri cubi material lemnos de diferite esențe și sortimente, în valoare de peste 22.000 de lei.

*****

În continuarea verificărilor efectuate de polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, a fost identificat agentul economic la care s-ar fi efectuat primul transport de material lemnos, fără documente de proveniență legale, acesta fiind sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, polițiștii au dispus confiscarea cantității de 12,55 metri cubi material lemnos, în valoare de aproximativ 7.300 lei.

Reamintim că, la data de 23 martie a.c., polițiștii au depistat în localitatea Farcașa, o autoutilitară condusă de un bărbat de 46 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos.

Din verificările specifice efectuate de polițiști a rezultat faptul că, autoutilitara în cauză ar fi efectuat două curse, folosind aceleași documente de însoțire a materialului lemnos.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase , în volum de peste 10 mc , neînsoțite de documente specifice.

De asemenea, polițiștii au dispus indisponibilizarea în vederea confiscării a volumului de 12,93 de metri cubi material lemnos, în valoare de peste 7.700 de lei și a autoutilitarei în cauză.

Articolul inițial, mai jos:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate