NEAMȚ: Dovada clară că nu oricine merită să dețină un permis de conducere (FOTO)

0
Foto: IPJ Neamț

Trei bărbați, cu vârste între 41 și 52 de ani, au fost depistați de polițiștii rutieri în timp ce conduceau autoturismul sub influența alcoolului.

La data de 17 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din Pângărați, în timp ce conducea un autoturism pe DN 15, în Pângărați, fără a respecta viteza legală de deplasare în interiorul localității, fiind înregistrat cu viteza de 87 km/h .

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la un centru de permanență, unde i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Pentru încălcarea normelor rutiere, bărbatul a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice .

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 17 iunie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Târgu-Neamț au depistat în trafic un bărbat de 52 de ani, din Răcești, în timp ce conducea o autoturism  pe DC 7, în afara localității Răcești.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La aceeași dată., polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat în trafic un bărbat de 41 de ani, din Dumbrava Roșie, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 156 A, în Botești, fără a respecta viteza legală de deplasare în interiorul localității, fiind înregistrat cu viteza de 86 km/h .

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la un centru de permanență, unde i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Pentru încălcarea normelor rutiere, bărbatul a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice .

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Orice accident, rănire sau deces cauzate de consumul de alcool pot fi evitate în totalitate!

Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor. Pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru conducătorul auto, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic, crescând şansele de implicare într-un accident rutier.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,40 mg/l în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Conduceți cu prudență! Cineva drag sigur vă așteaptă acasă !

Sursa: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate