Neamț/COVID-19: Localitățile cu cele mai multe cazuri confirmate, numărul testelor efectuate și situația focarelor

0

În județul Neamț, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 5.276 de cazuri COVID-19.

Au fost raportate 146 decese: 67 de femei și 79 de bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 96 de ani și având comorbidități.

Au fost testate 16.123 persoane, fiind lucrate în total 48.456 teste.

GRAFIC 1 CAZURI CONFIRMATE, PE LUNI, DE LA ÎNCEPUTUL PANDEMIEI

Localitățile cu cele mai multe infectări înregistrate în ultimele 14 zile sunt Piatra-Neamț cu 446 de cazuri și municipiul Roman cu 201 cazuri. Au fost înregistrate 71 de cazuri cu vârsta sub 19 ani.

GRAFIC 2 CAZURI CONFIRMATE, ÎN ULTIMELE 14 ZILE

În perioada 16 octombrie – 23 octombrie au fost raportate 656 cazuri noi și 13 decese.


În această perioadă au fost depistate și anchetate mai multe focare de familie și de colectivitate au fost continuate anchetele epidemiologice a focarelor în desfășurare:

  • În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț au fost depistate 2 focare COVID-19, în cadrul Secției Cardiologie și UPU. În total sunt infectați 16 salariați.
  • La Complexul de servicii „Ozana” Târgu Neamț a fost depistat un focar de infecție cu Sars-cov-2. Cei 13 beneficiari și 5 salariați sunt pozitivi. Beneficiarii pozitivi au fost evaluați de către medici specialiști desemnați de către DSP Neamț și nu au necesitat internare. Starea lor de sănătate este monitorizată zilnic de către personalul centrului și medicii de familie.
  • La Centru de Ingrijire și Asistenţă Tg. Neamț, a fost depistat un focar COVID-19. 35 de persoane sunt infectate cu Sars-cov-2, 15 fiind beneficiari. Unitatea a fost carantinată începând cu 18.10.2020. Beneficiarii pozitivi au fost evaluați de catre medici specialisti desemnați de către DSP Neamț. Starea de sănătate a beneficiarilor este monitorizată de către personalul sanitar al unității si medicii de familie ai acestora. Salariații negativi vor continua serviciul cu măsurile impuse pentru limitarea transmiterii SARS Cov-2 (echipamente de protectie, dezinfecții repetate, distanțare fizică) și testare la 7 zile, conform metodologiei din 14.10.2020 si a prevederilor HGR nr. 856/2020.
  • În cadrul unei primării din județul Neamț a fost depistat un focar COVID-19. În total sunt infectați 8 salariați. A fost efectuată dezinfecția generală, a fost reorganizată activitatea astfel încât să fie diminuate riscurile de infectare atât pentru angajați cât și pentru cetățeni.
  • În cadrul a două centre rezidențiale pentru bătrâni din Bicaz și Dumbrava Roșie au fost depistate 2 focare COVID-19. În total sunt infectați 30 beneficiari și 11 salariați. Cazurile pozitive au fost izolate la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. A fost instituită măsura carantinei contacților direcți. Unitățile a fost dezinfectate.

În prezent, 400 de persoane confirmate COVID-19 sunt internate în cele 2 spitale suport COVID-19 din județul Neamț. 15 persoane confirmate cu COVID-19 și 2 suspecți sunt internate în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.
3.126 de persoane infectate Sars-cov-2 au fost externate din spitalele suport COVID-19 din județul Neamț

Până în prezent Direcția de Sănătate Publică Neamț a eliberat 6.037 decizii de carantinare și 1.983 decizii de prelungire a izolării.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate