NEAMȚ: Controale la terase și societăți comerciale – Ce nereguli s-au constatat

1
Foto caracter ilustrativ

La data de 31 iulie a.c., în cadrul acțiunii care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă au fost verificate peste 70 de restaurante, terase, fastfood-uri și societăți comerciale.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, la data de 26 iulie, peste 60 de polițiști,  jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului au acționat în zonele aglomerate din județul Neamț și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost organizate 7 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 77 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 83 de mijloace de transport și au fost legitimate 416 de persoane.

În baza Legii nr. 55/2020 au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 625 de lei și o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei aplicată unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții. Pe linie rutieră au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002, în valoare de 1.450 de lei.

În cadrul acțiunilor au fost desfășurate și activități preventive de informare.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Sursa: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. legio spune

    Eu nu am vazut niciodata control la spelucile din spatele pietei din Darmanesti ,magraonii platesc spaga mare ,n’asa ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate