NEAMȚ: Bărbat arestat astăzi pentru o infracțiune gravă. A încercat să ia viața unui om

0


La data de 19.02.2023, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ s-a înregistrat dosar penal ca urmare a unei sesizări cu privire la faptul că, în aceeaşi dată, ora 02.00, persoana vătămată M.R.S., în timp ce se afla pe raza mun. Roman, a fost agresată de către inculpatul D.A.V.

Prin ordonanţa din data de 19.02.2023, organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului au dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din infracţiunea de lovire sau alte violenţe în infracţiunea de tentativă de omor.

Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar la data de 20.02.2023, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Neamţ a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ şi a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

informează procurorii.
2023-02-20_comunicat

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate