Neamț: A doua etapă de vaccinare anti-Covid-19 începe luni, 18 ianuarie

1

Campania de vaccinare împotriva Covid-19 a lucrătorilor din domeniul sănătății și social din sistemul public și privat din județul Neamț a continuat și în săptămâna aceasta.

Din data de 15 ianuarie a început vaccinarea beneficiarilor din centrele rezidențiale din județ, de către echipele mobile de vaccinare.

În județul Neamț au fost primite 2.095 de doze de vaccin împotriva Covid-19 Pfizer BioNTech, în trei tranșe.

În perioada 4-16 ianuarie, în județul Neamț, au fost vaccinate 2.084 de persoane. A fost raportate trei reactii adverse generale.


În ultima săptămână au fost vaccinate 960 de persoane: 329 din cadrul centrelor rezidentiale. 144 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore.
A continuat pregătirea pentru etapa a II-a a campaniei de vaccinare: evaluarea centrelor de vaccinare, amenajarea centrelor de vaccinare, identificarea personalului din echipele de vaccinare.


În județul Neamț au fost organizate 28 de centre de vaccinare, prin efortul comun al primăriilor, Instituției Prefectului, CJCCI și Direcției de Sănătate Publică Neamț. Locațiile au fost verificate și dintre acestea au fost selectate cele care asigură cele mai bune condiții, respectă normele specifice și sunt accesibile
Din cauza stocului limitat de vaccinuri, în data de 18 ianuarie 2021 începe activitatea de vaccinare a persoanelor care se încadrează în etapa a II-a a campaniei.

Cele trei centre de vaccinare:

 • CV organizat la Piata Centrala „Sf. Gheorghe” din Piatra-Neamt, str. Baltagului, nr. 8, 2.
 • CV organizat la Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman, corpul A, clădire „Cămin Internat” din Roman, str. Ştefan cel Mare, nr. 268, 3.
 • CV organizat la Sala de sport din cadrul Clubului Sportiv din Târgu-Neamț, str. 1 Decembrie 1918, nr. 48.

Începând din 15 ianuarie platforma de programare https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ a devenit funcțională pentru etapa a II-a a campaniei de vaccinare.

Până în prezent, la vaccinarea din data de 18 ianuarie s-au programat 481 de persoane, dintre care 360 în cele trei centre.

Precizări importante privind programarea la vaccinare a persoanelor eligibile în etapa a II-a:

Persoanele peste 65 de ani se programează prin:

 • medicul de familie pe lista căruia este înscris sau prin alt medic de familie,
 • pagina web de programări https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/,
 • call center, la numărul unic 021 414 44 25 sau 021 414 44 33,
 • direcția de asistență socială din localitate.

Persoanele care lucrează în domenii cheie, esențiale se programează prin:

Bolile cronice care se încadrează în etapa a II-a a campaniei de vaccinare:

 • diabet zaharat,
 • obezitate și alte boli metabolice, inclusiv congenitale,
 • afecțiuni cardiovasculare,
 • afecțiuni renale,
 • afecțiuni oncologice,
 • afecțiuni pulmonare,
 • afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down,
 • afecțiuni hepatice moderate sau severe,
 • afecțiuni autoimune și boli rare.

În situația în care o persoană nu se prezintă la vaccinare la data planificată, programarea se anulează fără a mai fi nevoie de operațiuni suplimentare, fiind posibilă o nouă programare începând cu următoarea zi. De asemenea, sistemul permite ca persoanele înregistrate să anuleze programările efectuate deja, iar ulterior să realizeze programări pentru altă zi sau alt centru de vaccinare, după caz.
Pentru a fi evitate pierderile de vaccin, se recomandă persoanelor care nu se pot prezenta la vaccinare, dar s-au programat prin intermediul platformei informatice, să anuleze programarea cu cel puțin 24 de ore înainte.


Detalii suplimentare puteți obține accesând https://vaccinare-covid.gov.ro/ sau telefonic la numărul unic 021 414 44 25 sau 021 414 44 33.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
 1. UnadinPiatra spune

  Municipiul resedinta de judet PIATRA NEAMT are un singur centru de vaccinare pentru etapa II. Am incercat sa-mi programez mama, domiciliata in Piatra N si am avut neplacuta surpriza sa trebuiasca sa obtin o programare la Tg Neamt, intrucat la PN nu mai sunt locuri disponibile pana la sfarsitul lunii ianuarie. Era chiar atat de dificil pentru autoritatile locale sa aloce mai multe centre de vaccinare in cel mai mare oras din judet?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate