Cum arată corupția la Neamț. Unii asfaltează cum trebuie după ce sparg, alții nu…

1

La Piatra-Neamț există din 2017 o hotărâre de consiliu local prin care se spune că cine sparge o stradă este OBLIGAT să refacă carosabilul, nu doar unde a spart, ci pe toată lățimea benzii de circulație. O hotărâre foarte bună într-un oraș unde în fiecare zi se sapă după câte o conductă sau să se mai tragă un cablu ori o țeavă.

Refacerea carosabilului pe toată banda de circulație ridică costurile oricărei intervenții și aici apare corupția. Unii sunt puși să respecte HCL-ul, alții sunt trecuți cu vederea.

Cum și cine stabilește cine e iertat și cine nu de cheltuiala refacerii drumului conform HCL 245/2017 este o poveste interesantă, deoarece vorbim de sume mari de bani care se cheltuiesc sau nu, deci de o tentație foarte mare de a se apela la traficul de influență, darea și luarea de mită, abuzul în serviciu etc.

Din câte se pare, avem la primăria Piatra-Neamț niște ”trimiși ai lui Dumnezeu” care decid cine poate încălca și cine nu HCL 245/2017. Unora care nu respectă HCL-ul cu pricina nu li se recepționează lucrările și sunt dați pe mâna Poliției Locale pentru a fi amendați, pe când alții trec neobservați.

Nici nu mai vorbim de faptul că dincolo de hotărârea consiliului local avem legea care spune că locul unde s-a spart trebuie ”adus la starea inițială”. După cum vedem cu toții, trimișii lui Doamne-Doamne de la primărie interpretează ”starea inițială” după bunul plac. La Piatra Neamț, lucrările sunt recepționate ca fiind adus carosabilul la ”starea inițială” adică o zonă pe unde dacă trecem cu mașina nu ne dăm seamă că acolo a fost spart carosabilul. Așa să fie? Sau locurile cu pricina se transformă ori în gropi, ori în dâmburi?

Cât costă o ”indulgență” dacă spargi o stradă din Piatra-Neamț vom afla probabil din vreun rechizitoriu. Faptul că se fac astfel de ilegalități nu prea mai este suspiciune, ci o realitate pe care o poate vedea oricine pe străzile din Piatra-Neamț. Mai rămâne să vadă și cine trebuie.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. janel iosub spune

    cine sa respecte legea in acest municipiu sufocat de corupti si incompetenti??!!!!!! pe str rozelor delgaz a spart strada pe o lungime de 50 de m si o latime de jumatate de metru de peste un an…..si asa a ramas!!!! somn usor domnule primar si domnilor consilieri locali!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate