Neamț: 77,88%, rata de promovare a candidaților la examenul de definitivare în învățământ (sesiunea 2020), înainte de contestații

0

Ministerul Educației și Cercetării a publicat ieri, 28 iulie, rezultatele înregistrate de candidații care au susținut proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2020.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației și Cercetării, procentul de promovare la nivel național (medii mai mari sau egale cu 8) este de 69,17%.

În județul Neamț, procentul de promovare este de 77,88%, înainte de contestații. Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 81 de candidați cu medii între 8 și 10. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.” , transmite ISJ Neamț.


În această sesiune, în județul Neamț 121 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenți 115 candidați (95,04%). Dintre aceștia, 11 candidați s-au retras. Pentru candidații din județul Neamț nu a fost nicio lucrare anulată.

Un singur cadru didactic a reușit să obțină media zece (inspecțiile la clasă, portofoliul profesional și examenul scris):

GHIUZAN M. ALEXANDRA – prof. CULTURA CIVICA (SPECIALITATE SI METODICA PREDARII ACESTEIA), LICEUL TEHNOLOGIC „ION IONESCU DE LA BRAD”, COMUNA HORIA

Afișarea primelor rezultate s-a realizat atât la centrele de examen, cât și online, pe site-ul definitivat.edu.ro.

Contestațiile se depun conform calendarului aprobat, la centrul de examen Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț sau pot fi transmise on-line sau pe fax, în zilele de 29 iulie (în intervalul orar 13-20), respectiv 30 iulie (în intervalul orar 8-12). Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.
Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate