(FOTO) Ziua Imnului Național, sărbătorită la Piatra-Neamț

1

Miercuri, 29 iulie, Piața Tricolorului din municipiul Piatra-Neamț a găzduit ceremonia dedicată Zilei Imnului Național al României.

La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităților publice județe și locale, sistemului național de apărare și ordine publică, veterani de război, cadre militare în rezervă, dar și oameni simpli.

Manifestarea a fost încheiată cu defilarea Drapelului de Luptă și a Gărzii de Onoare.

****

În data de 29 iulie 1848, “Deşteaptă-te, române!” a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Interzis de regimurile totalitare timp de aproape o jumătate de secol, “Deşteaptă-te, române!” a fost ales, imediat după Revoluţia din Decembrie 1989, imnul naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991.
În 24 ianuarie 1990, la moment aniversar, acest cântec a fost proclamat ca Imn Naţional al României, consfinţind perenitatea idealurilor de libertate naţională şi demnitate a românilor de pretutindeni. Constituţia României, aprobată prin Referendum Naţional, prevede în art. 12 că Imnul Naţional al României este „Deşteaptă-te, române!”, iar Legea nr. 75/1994, adoptată în baza Constituţiei, stabileşte norme cu privire la intonarea Imnului Naţional al României.
Ziua de 29 iulie a fost desemnată, în 1998, Ziua Imnului Naţional al României – “Deşteaptă-te, române !”, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Cristian spune

    Fărâ mască, majoritatea, of course…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate