Neamț: 13 cazuri noi de rujeolă, confirmate în ultima săptămână

0

13 cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în județul Neamț, în ultima săptămână.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în perioada 16-20 septembrie, în întreaga țară, a fost de 53. Cele mai multe au fost înregistrate în Suceava (31), apoi în Neamţ (13), Brașov (3) și Timiș (3).

Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2-4 săptămâni; confirmarea și clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni.

Astfel, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 20 septembrie este 18.321 din care 64 de decese

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații.

Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinți își vaccinează copiii.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate